Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

27.2.2012
Hyvää päivää herra Holbein! esillä Tampereella
 

Valokuvaaja Pekka Elomaa on ohjannut valokuvatyöpajoja Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry:ssä jo 10 vuoden ajan. Yhteistyön tuloksia on voitu nähdä näyttelyissä Lähes täydellinen, Oikealla planeetalla ja Anna mun olla.

Uutta kiinnostavaa valokuvanäyttelyä Hyvää päivää, herra Holbein! ovat Lyhty ry:stä mukana tekemässä Olli-Pekka Lappinen, Jussi Ratia, Jarmo Tähtinen ja Pekka Valle – sekä kuvauksen kohteina että tekijöinä. Malleina nähdään muun muassa muusikot Kari Aalto ja Dimitri Baltzar.

Näyttelyn innoittajana on käytetty renessanssimaalari Hans Holbein nuoremman (n. 1497 – 1543) muotokuvia, joten näyttelyä hallitsevat voimakkaat sävyt ja värit.
- Tästä mulle tulee mieleen, että joku on haavoittunut sodassa, Olli-Pekka Lappinen pohti avajaisissa erästä vahvaa musta-puna-valkoista muotokuvaa, jossa malli on kääntänyt katseensa kamerasta.

Ennen Tampereen TR1 Taidehallia näyttely on ollut aiemmin esillä Helsingissä ja Turussa. Tampereen jälkeen näyttely jatkaa Kotkaan, jossa avajaisia vietetään toukokuun alussa.

Pekka Elomaa
ja Lyhdyn työryhmä:
Hyvää päivää, herra Holbein!
25.2. – 25.3.2012
Väinö Linnan aukio 13
Finlayson, Tampere

 

Pekka Elomaan ja Lyhdyn työryhmän aikaisemmat näyttelyt:
Lähes täydellinen, 2002
Oikealla planeetalla, 2006
Anna mun olla, 2008


Vammaiset hyvin esillä Finlaysonin alueella

TR1 Taidehallin kävijä Finlaysonilla voi pistäytyä samalla katsomassa myös Werstaalla vammaishistoriaa esittelevän Ihan EpäNormaalia -näyttelyn. Lisäksi Lastenkulttuurikeskus Rullassa on esillä kaikille sopiva, mutta näkövammaisille lapsille suunnattu, kokeiltava ja maisteltava Tuntumaa-näyttely.

Teksti Jaana Teräväinen

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=447

Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä, Ismo, 2011. Kuva: TR1.

   

 
Takaisin