Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.2.2012
Location: Hima -yhteistyönäyttely Tulppaanitalolla
 

Yhteistyönäyttely  
6.2. – 5.3.2012      
Kehitysvammaisten Tukiliitto, Pinninkatu 51.

Location: Hima esittelee OmaPolun ja Wärjäämön yhteistyötä. Kahden tamperelaisen työ- ja päivätoiminnan työpajoissa on yhteistoiminnallisesti käsitelty 2011 syksyn aikana tilaan, asumiseen ja asumuksiin liittyviä teemoja. Nämä aiheet pääsevät näyttelyssä valloilleen niin jättisarjakuvan kuin tekstiiliveistostenkin muodossa.

OmaPolun nuoren taiteilijan Samuli Laurilan hipster-henkinen sarjakuvahahmo pohtii asumiseen liittyviä seikkoja kuten asuinalueen suosiota ja kodin siisteyttä. Ja voiko ilman keittiötä elää? Sarjakuvassa nähdään tällaisesta tilanteesta kauhukuva. Samulin Omapolun Arkipajassa tekemä sarjakuva on työstetty jättimäiseen kokoonsa wärjäämöläisten kanssa kiinalaisen tussimaalauksen keinoin. Kierrätysmateriaaleista valmistetut tekstiiliveistokset hakevat muotonsa unelma asumuksista. Ne laittavat mietityttämään asuinrakennustemme arkkitehtuuria. Haluammeko sittenkään asua tylsissä laatikoissa?!

Omaislähtöinen OmaPolku ry on toiminut Tampereella vuodesta 2002. Sen tärkeä perustehtävä on toteuttaa nuorille työ- ja päivätoimintaa uudistavassa hengessä, ennakkoluulottomasti, tavoitteellisesti ja kaikkea osallisuutta edistäen. Wärjäämön kanssa yhteistyössä mukana olevassa Arkipajassa pinnalla ovat itsenäisesti pärjääminen ja arkiset taidot, joita harjoitellaan yksilöllisin tavoittein.

Taideverstas Wärjäämö on 21 taiteesta kiinnostuneen kehitysvammaisen aikuisen työtoimintayksikkö historiallisella Finlaysonin alueella Tampereen sydämessä. Taiteen tekeminen, kokeminen ja sen jakaminen ovat Wärjäämön työtoiminnan keskeisenä tavoitteena ja perusperiaatteena. Toiminnassa annetaan paljon tilaa luovuudelle, elämyksille, oppimiselle, ilolle, onnistumisen kokemuksille ja yhteistoiminnalle.


Lisätietoja:

OmaPolku ry
Ohjaaja (Arkipaja) Niina Kärkkäinen,
040 5929 751,
niina.karkkainen@omapolku.fi
www.omapolku.fi

Taideverstas Wärjäämö
Johtava ohjaaja Senja Pykäläinen,
0400 256 393,
warjaamo@tampere.fi
www.tampere.fi/warjaamo

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=414
 
   

 
Takaisin