Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

25.1.2012
Kehitysvammaliitto on julkaissut tieteellisen tutkimuksen selkokielestä keskustelussa
 

Kehitysvammaliitto on julkaissut uuden tieteellisen teoksen Haavoittuva keskustelu (toim. Leealaura Leskelä ja Camilla Lindholm, Kehitysvammaliiton tutkimuksia 6, 2012). Kirjan liitteenä ilmestyvät myös selkokielisen vuorovaikutuksen ohjeet. Selkokirjoitusohjeita on laadittu 1980-luvulta lähtien, mutta nyt ensi kertaa on koottu yhteen myös puhutun kielen ohjeet.

Teos purkaa keskenään kielellisesti erilaisten keskustelijoiden yhteistyön ja osallistumisen mahdollisuuksia keskusteluanalyysin keinoin.  Kirjassa analysoidaan keskustelutilanteita, joihin vaikuttaa yhden osallistujan kehitysvammaisuus, afasia, muistisairaus, änkyttäminen, Aspergerin oireyhtymä tai toisen kielen hallinta.  Teos on tarkoitettu kielentutkijoiden lisäksi erityisryhmien kanssa työskenteleville sekä opiskelijoille.


Teosta voi tulata Opiken verkkokaupasta
Leskelä, Leealaura & Lindholm, Camilla (toim.). 2012. Haavoittuva keskustelu. Keskustelunanalyyttisia tutkimuksia kielellisesti epäsymmetrisestä vuorovaikutuksesta. Helsinki: Kehitysvammaliiton tutkimuksia 6. Tilaa verkkokaupasta (www.opike.fi).



Selkokieliseen vuorovaikutukseen ja siihen liittyviin ohjeisiin voi tutustua myös Papunetin verkkosivuilla, osoitteessa:
http://papunet.net/selkokeskus/vuorovaikutus.html

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=402
 
   

 
Takaisin