Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

19.1.2012
Väitös: 28.1. Kehitysvammaiset opiskelijat tarvitsevat ystäviä ja sosiaalisia verkostoja (Saarinen)
 

YTL Minna Saarisen erityispedagogiikan väitöskirjan "Sosiaalisen elämän kehykset. Kampus-ohjelman opiskelijoiden sosiaalinen asema tuetussa aikuisopiskelussa ja vapaa-ajalla" tarkastustilaisuus on 28.1.2012 Jyväskylän yliopistossa. Vastaväittäjänä toimii dosentti Jussi Silvonen (Itä-Suomen yliopisto) ja kustoksena professori Markku Jahnukainen (Jyväskylän yliopisto). 

Alkamisaika: lauantai 28. tammikuuta 2012, 12.00

Päättymisaika: lauantai 28. tammikuuta 2012, 15.00

Paikka: Seminaarinmäki, Musica-rakennuksen sali M103

Minna Saarinen tarkasteli neljän kehitysvammaiseksi diagnosoidun nuoren sosiaalista asemaa tuetussa aikuisopiskelussa yliopistossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa sekä heidän vapaa-ajan elämäänsä Kampus-ohjelman aikana. Kampus-ohjelma oli Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden laitoksen ja Kuhankosken erityisammattikoulun yhteistyöhanke.

- Kampus-opiskelijoiden sosiaalinen asema kouluyhteisössä vaihtelee hyväksyvästä suhtautumisesta autettuun, näkymättömään ja syrjittyyn asemaan, huomasi Saarinen. Suhteet vammattomiin koulutovereihin ovat niukkoja.

Osallistumisella ja liittymisellä yhteisöihin on merkitystä sille, missä on kehitysvammaisiksi diagnosoitujen opiskelijoiden paikka. Yhteisöön hyväksyminen tai sieltä poissulkeminen ovat vammaisia ihmisiä koskevia ihmisoikeuskysymyksiä. 

 

Lähde: Jyväskylän yliopisto, www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2012/01/tiedote-2012-01-17-10-16-17-296452

 

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=393
 
   

 
Takaisin