Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

19.1.2012
Teemaviikko 2011 teki arjesta juhlan!
 

Vuoden 2011 teemaviikko sai hyvää palautetta niin jäsenistöltä, kuin tapahtumiin osallistuneiltakin. Yhdistysten lähettämien raporttien mukaan

”Jäsenistö kokee juhlan tärkeäksi yhteiseksi tapahtumaksi, jolle toivotaan jatkoa.”

Uusia ja vanhoja kumppanuuksia
Vapaaehtoisuutta vuoden teeman mukaan juhlistaneet yhdistykset ja Me Itse -alajaokset rakensivat tapahtumia paikallisten yhteistyökumppaneidensa avulla. Alueilta löytyi myös aivan uusia yhteistyökumppanuuksia ja sidosryhmiä:

” Paikalliset avustusjärjestöt lähtivät mukaan tähän tapahtumaan ja saimme lupauksen jatkotuestakin, eli olemme luoneet samalla yhteistyöverkostoa. ”

Yhdistysten raportoimia yhteistyötahoja olivat esimerkiksi: Kennelliiton kaverikoiratoiminta, Lieksan taidetoimintakeskus, Hilun paikka Kontiolahdelta, Ystävänkortti-toiminta, Satakunnan Elävän Kuvan Keskus (SEKK), Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta (VAU), Rotarit, Lionsit ja Nordea-pankki. Usein mainittiin myös toimintakeskus, seurakunta, kirjasto, kunta tai kansalaisopisto, koulu ja sen opiskelijat. Lisäksi toiminnassa on ollut mukana joko nimellisellä korvauksella tai täysin ilman palkkiota laaja joukko mm. esiintyjiä ja liikunnanohjaajia.

Tuki mahdollistaa tapahtuman
Yhdistyksistä saadun tiedon mukaan liiton jakama pieni rahallinen avustus oli tärkeä tapahtumien järjestämistä tukeva tekijä. Vuonna 2011 tukea haki 42 eri yhdistystä. Yhteensä tukea jaettiin 7 300 euroa, joista Tukiliitto 6 800 euroa ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö 500 euroa.
Viikon teema ”Tee arjesta juhla”, juliste ja teemaviikon oma osio kotisivuilla keräsivät kiitosta:

” Tee arjesta juhla oli loistava positiivinen nimi teemaviikolle.”

” Teemojen ja taloudellisen tuen avulla tulee helpommin järjestettyä tapahtumia.”

Jatkossa toivottiin mahdollisuutta saada yksityiskohtaisempaa tietoa teemaviikosta jo vuoden alussa, jotta suunnittelu ja yhteistyö piirin tukiyhdistysten kesken olisi helpompaa.  Myös avustusten hakuajan pidentämistä toivottiin. Valtakunnallisen tiedottamisen katsottiin tukevan paikallistiedotusta ja sille toivottiinkin jatkoa.

” Näkyvyytemme, tavoitteemme ja myös osaamisemme tulevat vuosi vuodelta yhä paremmin esiin. Paikallisyhdistyksissä viikon tapahtumat tulisi huomioida jo toimintasuunnitelmaa tehtäessä.”

” Tapahtuma oli valtakunnallinen, joten Tukiliiton tiedottaminen valtakunnallisella tasolla oli tärkeää, koska itse pystyimme panostamaan sitten omaan tiedottamiseen paremmin.”

Viikon tiedote STT:n sivulla


Hyvät kokemukset pohjana vuoden 2012 suunnittelulle
Yhdistyksistä saadun palautteen mukaan Teemaviikko 2011 vaikutti vielä pitkään itse tapahtumien jo päätyttyä:

” Hyvä ilmapiiri, vieraina kävi paljon sellaisia kunnan työntekijöitä, jotka eivät ole ennen käyneet työkeskuksessa. Saimme järjestettyä ryhmän vanhoja elokuvia esityskuntoon, saimme aikaan oman esitteen ja näyttelykuvia, jotka jäävät seinille nähtäväksi ja elämään vielä tapahtuman jälkeenkin.”

”Järjestelyt onnistuivat kaikella tasolla, palaute oli erinomaista, yhteistyöverkosto vahvistui, järjestäjät ja osallistujat olivat innostuneita ja sitoutuneita. Kehitysvammaisten oma ääni kuului hyvin.”

” Parasta on se, että tapahtuma on löytänyt paikkansa jäsenistön jouluperinteissä. Tapahtumaa odotetaan ja siihen osallistutaan suurella sydämellä. Iloitaan yhdessäolosta ja siitä, että tavataan ystäviä.”


Poimintoja teemaviikosta eri medioissa:

Suonenjoella
www.savonsanomat.fi/video-kuva/kuvasarjat/kehitysvammaisten-muotin%C3%A4yt%C3%B6s-vanham%C3%A4en-toimintakeskuksella/


Jyväskylässä
www.jyvaskyla.fi/ykkonen/2011/1128


Porissa
http://meka.tv/seminaari/index.htm

 

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=388
 
   

 
Takaisin