Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

9.1.2012
Sosiaalisia yrityksiä on syntynyt vain vähän
 

 

Yleiradion Savon toimitus uutisoi, miten "uusia sosiaalisia yrityksiä syntyy hyvin hitaasti. Vuonna 2004 tuli voimaan laki sosiaalisista yrityksistä, mutta niitä ei ole perustettu niin paljon, kuin alun perin odotettiin."

Yleisradion mukaan yritysten toimitusjohtajien ja työ- ja elinkeinoministeriön ylitarkastajan mielestä sosiaalisen yrityksen perustaminen ei ole riittävän houkuttelevaa. Perustamishakemuksia jätetään ministeriöön noin 12 vuodessa. Yhteensä sosiaalisia yrityksiä on noin 160.

Ensi keväänä ministeriö tarkastaa, täyttävätkö yritykset niille asetetut vaatimukset ja ovatko ne vielä toiminnassa. Kaksi vuotta sitten tehdyssä tarkastuksessa listalta karsiutui 70 yritystä.

Lue
Sini Ojanperän juttu YLE Savon sivulla
Sosiaalisesta yrityksestä ei tullutkaan varteenotettavaa vaihtoehtoa työllistämiseen
http://yle.fi/alueet/savo/2012

 

Mikä on sosiaalinen yritys?

Sosiaalisten yritysten tarkoituksena on luoda työpaikkoja erityisesti vajaakuntoisille ja pitkäaikaistyöttömille.

Sosiaalinen yritys ei yrityksenä poikkea muista yrityksistä. Se tuottaa tavaroita ja palveluja markkinoille ja tavoittelee voittoa kuten muutkin yritykset. Sosiaalinen yritys voi toimia millä toimialalla tahansa. Se maksaa kaikille työntekijöilleen työehtosopimuksen mukaisen palkan ja se on aina merkitty kaupparekisteriin.

Erona muihin yrityksiin on, että sosiaalisen yrityksen työllistämistä työntekijöistä vähintään 30 prosenttia on vajaakuntoisia tai yhteensä vajaakuntoisia ja pitkäaikaistyöttömiä.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö 

Tämän sivun osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=377

 
   

 
Takaisin