Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

9.1.2012
Pieni ele -keräys starttasi – uusia tapoja lahjoittamiseen tarjolla
 

 

Vaalien yhteydessä järjestettävä Pieni ele -keräys on käynnistynyt. 105-vuotiaan keräyksen keräystavat on päivitetty nykyaikaan. Nyt kotimaisen vammais- ja terveystyön tukemiseen voi osallistua perinteisen lipaskeräyksen lisäksi joko netin kautta tai tekstiviestillä.

Pieni ele (ent. Vaalikeräys) on valtakunnallisesti suoritettava keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Sen järjestävät 18 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu noin 500 000 jäsentä.

Pieni ele -keräys järjestetään lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla 11. – 17.1. ja 22.1.2012.

Uutena keräystapana on netin kautta tapahtuva lahjoitus osoitteessa www.pieniele.fi. Nettikeräys on auennut 1. tammikuuta, kuten myös tekstiviestilahjoitus. Tekstiviestillä on mahdollista osallistua keräykseen lähettämällä viestin LAHJOITA10 numeroon 16301. Tekstiviestin lahjoitussumma on 10 euroa.

Pieni ele -keräykseen voi osallistua 22. tammikuuta saakka. Keräys jatkuu samalla tavoin myös presidentinvaalin toisella kierroksella, mikäli toinen kierros pidetään.

 

Keräyksellä tuetaan vammais- ja terveystyötä

Huhtikuun eduskuntavaalien yhteydessä järjestetyn keräyksen tuotto oli 1,4 miljoonaa euroa. Keräyksen kulut ovat olleet pienet, niihin on mennyt noin 10 prosenttia tuotosta. Puolet lahjoituksista jää ruohonjuuritasolle kuntiin yhdistysten toimintaan. Toinen puoli käytetään järjestöjen valtakunnalliseen työhön vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi.

Pieni ele -keräyksen historia ulottuu vuoteen 1907, jolloin se järjestettiin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä tavoitteena kerätä varoja tuberkuloosin vastustamiseen. Viime keväänä otettiin käyttöön uusi nimi, joka kuvastaa paremmin keräyksen tarkoitusta. 105-vuotiaan keräyksen uusi nimi sai alkunsa ajatuksesta, kuinka jokainen meistä voi auttaa pienillä käytännön teoilla lähimmäisiään ja apua tarvitsevia.

 

Lisätietoja:
www.pieniele.fi

 

 

Tämän sivun osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=372

 
   

 
Takaisin