Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

14.12.2011
Valtakunnallisesta kriisipuhelimesta apua yksinäisyyteen
 

Yksinäisyys on yleisin syy soittaa Mielenterveysseuran Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Yksinäisyys näkyi selvästi myös syksyn kriisipuheluissa. Soittajat kertoivat yksinäisyyden syiksi muun muassa ystävien puutteen ja fyysisen tai psyykkisen sairauden. Päivystäjät näkivät, että syynä oli näiden lisäksi myös sosiaalisten taitojen puute. Usein soittajien yksinäisyys oli jatkunut pitkään.

Joulua pidetään ja markkinoidaan juhlana, jolloin vietetään aikaa läheisten ja sukulaisten kesken. Tällöin yksinäiseksi itsensä tuntevan yksinäisyys korostuu entisestään.
- Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter uskoo, että yksinäisyys näkyy myös kriisipuhelimessa joulun aikaan.

Syksyllä Liisa Saariston kanssa yksinäisyyden syistä, seurauksista ja hallintakeinoista kirjan toimittanut viestintäjohtaja Tarja Heiskanen toteaa joulun olevan yhteisölliseksi normitettu juhla. - Joulun aikaan ladataan paljon odotuksia, myös siitä, miten joulua kuuluu viettää. Jo tämä voi luoda paineita ja vahvan kaipuun toisen ihmisen luo. Joulua pitäisi kuitenkin viettää monin tavoin, yksin, yhdessä tai olla kokonaan viettämättä.

Susanna Winter muistuttaa, että kriisipuhelimeen voivat soittaa kaikki kriisissä tai muuten vaikeassa elämäntilanteessa elävät ihmiset.

Mielenterveysseuran kriisipuhelin

vastaa myös jouluna

Mielenterveysseuran Valtakunnallisessa kriisipuhelimessa vastataan myös jouluna. Kriisipuhelimessa päivystävät ammattilaiset tai koulutetut vapaaehtoiset numerossa 010 195 202.

Normaalit päivystysajat:
maanantaista perjantaihin kello 9-06
lauantaisin kello 15-06
sunnuntaisin kello 15-22

Vuodenvaihteen juhlapyhien päivystysajat:
jouluaatto 24.12. kello 15-06
joulupäivä 25.12. kello 15-22
tapaninpäivä 26.12. kello 15-06
uudenvuoden aatto 31.12. kello 15-06
uudenvuoden päivä 1.1. kello 15-22
loppiainen 6.1. kello 15-06

 

 

 

Tämän uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=351

 

 


 
Takaisin