Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

7.2.2011
Vammaisten neljäs valtakunnallinen kuvataidenäyttely syksyllä Turussa
 

Wäinö Aaltosen Seura järjestää neljännen Vammaisten valtakunnallisen kuvataidenäyttely VAKU:n Turussa 23.8. – 2.9.2011.

Näyttelyn yhteistyökumppanit ovat Turun Yliopisto, Suomen Invalidiliitto, sen virolainen sisarjärjestö Eesti Liikumispuudega Inimiset Liit ja Turun Seudun Invalidit. Näyttely järjestetään Turun yliopiston esteettömissä tiloissa. Näyttelyyn liittyvät vammaisten kuvataidetta käsittelevä seminaari ja yhteistyö Turussa järjestettävien Invalidien kulttuuripäivien kanssa. Näyttelyn teema on ´Arki!`.

VAKU-projekti käynnistyi vuonna 2008 järjestetyllä keskustelufoorumilla Turussa, jossa pidettiin samana vuonna ensimmäinen kuvataidenäyttely. Toinen näyttely järjestettiin vuonna 2009 Helsingissä ja kolmas vuonna 2010 Jyväskylässä.

VAKU-näyttelyn jury, Jan Kenneth Weckman, valitsee näyttelyyn osallistuvien keskuudesta Vuoden 2011 vammaistaiteilijan, joka saa Anne ja Rauno Puolimatkan säätiön lahjoittaman 2000 euron stipendin.

Wäinö Aaltosen Seura on iloinen ja tyytyväinen VAKU-projektin etenemiseen ja näyttelyiden suosion kasvamiseen, mikä osoittaa vammaisten kuvataiteen merkityksen. Tähänastinen toiminta on käynnistänyt myös tärkeän yhteistyön Jyväskylän ja Turun yliopistojen kanssa. Yhteistyön avulla on mahdollisuus käynnistää kuvataiteen tutkimus- ja koulutustoimintaa tukemaan ja kehittämään vammaisten kuvataideharrastusta.  

Hilkka Huotari                                                                 Tero Viljanen

kuvataidenäyttelyn kuraattori                                          projektipäällikkö

0500 936 767                                                                 VAKU-projektia koskevat tiedot

                                                                                       040 7322 867

 

 

 

 


 
Takaisin