Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

8.11.2011
Kela ottaa tänään käyttöön uuden tietojärjestelmän
 

Kela ottaa 8.11. käyttöön uuden tietojärjestelmän, joka kokoaa yhteen tiedot asiakkaan saamista tuista ja yhteydenpidosta Kelan kanssa. Uudistus parantaa asiakaspalvelua ja ratkaisujen nopeutta, mutta saattaa alkuvaiheessa hidastaa palvelua ja hakemusten käsittelyä.

– Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä järjestelmän käyttöönoton aikana. Se saattaa näkyä ruuhkina toimistoissa ja aiheuttaa viivästyksiä hakemusten käsittelyyn, hankejohtaja Marjukka Turunen kertoo.

Kela toivoo, että siirtymävaiheen aikana asiakkaat lähettäisivät hakemuksensa ensisijaisesti verkkopalvelussa www.kela.fi/asiointi, jos se vain on mahdollista. Suurinta osaa Kelan tuista voi hakea verkossa.

– Uusi tietojärjestelmä on hyvin testattu, mutta olemme varautuneet myös mahdollisiin ongelmiin. Haluamme minimoida kaikki haitat, joita uudistuksesta voi koitua asiakkaille.

Kelan toimihenkilö saa järjestelmän ansioista jatkossa nopeasti kokonaiskuvan asiakkaan tilanteesta. Alkuvaiheessa käytetään rinnan uutta ja vanhaa järjestelmää, mikä voi hidastaa työskentelyä. Tavoitteena on siirtää kaikki asiakastiedot vanhasta järjestelmästä uuteen mahdollisimman nopeasti.

Keski-Suomen vakuutuspiirissä uusi tietojärjestelmä on ollut testikäytössä viime vuoden marraskuusta lähtien.

 

Lähde: Kela tiedottaa: www.kela.fi/in/internet/

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=305

 
   

 
Takaisin