Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

7.11.2011
OmaPolun "isä", Jaakko Bashmakov, sai Vuoden Isä -palkinnon
 

Tamperelainen graafikko ja kuvallisen viestinnän kouluttaja Jaakko Bashmakov, insinööri Seppo Äijälä Oulusta ja hankeohjaaja Risto Tervonen Kajaanista on valittu Vuoden Isiksi 2011.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson luovutti Vuoden Isä -palkinnon maanantaina 7. marraskuuta. Vuoden Isä -palkinnon rinnalla peruspalveluministeri Guzenina-Richardson jakoi Isyyden puolestapuhuja -kunniamaininnan kasvatustieteen tohtori, emeritus yliopistonlehtori Jouko Huttuselle. Palkinnon suojelijana toimii tohtori Pentti Arajärvi.

Palkinto myönnettiin Bashmakoville aktiivisesta isyydestä ja toimimisesta vammaisten ihmisten hyväksi Oma Polku -toiminnassa. Bashmakov on 18-vuotiaan neurologisesti vammautuneen pojan isä, joka on oman, vanhimman poikansa erityisyyden vuoksi, halunnut olla vammaisten ihmisten hyväksi tehtävässä järjestötyössä. Hän on toiminnanjohtajan roolissa osana moniammatillista työtiimiä, joka aktiivisesti rakentaa ja luo tamperelaisille erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille OmaPolku-toimintaa. Yhdistys on palveluntuottaja ja kansalaistoimintajärjestö. Työ- ja päivätoimintojen kautta OmaPolku on luonut aivan uudenlaiset polut tehdä merkityksellistä ja koulutusta tukevaa toimintaa.

Palkinto myönnettiin Seppo Äijälälle toimimisesta isänä, isäpuolena sekä sijais- ja tukiperhevanhempana ja Risto Tervoselle toimimisesta seitsemän lapsen uusperheen isänä, isä-lapsikerhon ja neuvoloiden perhevalmennuksen vapaaehtoisena isänä sekä Isä-hankkeen ohjaajana.

 

Vuoden Isä -palkinnon taustaa

Vuoden Isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on edistänyt omalla esimerkillään ja toiminnallaan isyyden merkityksen tunnistamista ja lisännyt näin sen arvostusta. Palkinnolla halutaan vaikuttaa siihen, että aktiivinen isyys saisi enemmän jalansijaa yleisessä ajattelutavassa. Tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa.

Ensimmäinen Vuoden Isä -palkinto myönnettiin vuonna 2006. Väestöliiton kutsusta Vuoden Isä -palkinnon valintaan ovat osallistuneet Mannerheimin lastensuojeluliitto, Miessakit ry, Yhden vanhemman perheiden liitto ry, Vanhempainliitto ry ja Monikulttuuriyhdistys Familia Club ry.


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=303

 
   

 
Takaisin