Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

1.11.2011
Satu Itkonen sai tietokirjailijapalkinnon
 

 

Suomen tietokirjailijat ry on myöntänyt viidelle kirjailijalle Tietokirjailijapalkinnot. Selkokirjojen ystäviä ilahduttaa suuresti tieto, että yksi palkituista on Satu Itkonen.

Tietokirjailija, taidearvostelija, vapaa museopedagogi FM Satu Itkonen tunnetaan selkokielen asiantuntijana ja kouluttajana. "Muuttuvat kuvat" -selkokirja esitteli suomalaisen kuvataiteen kehitystä 1800-luvulta 1900-luvun puoliväliin. "Selkoa nykytaiteesta" -kirja käy  kiinnostavasti ja helppotajuisesti läpi noin 30 Kiasman teosta selkokielellä.

Sen lisäksi, että Satu Itkonen tuonut taiteen lähemmäs selkokielen käyttäjiä, hän myös on tehnyt kehitysvammaisten ihmisten taidetta tunnetuksi suurelle yleisölle. Kettukin julkaisema, Satu Itkosen kirjoittama teos "Mikä mahtava mörkö" esittelee kehitysvammaisten taiteilijoiden värikästä ja omaperäistä taidetta.

Uusin Itkosen kirja "Taidekuvan äärellä" on yleiskielinen opas kaikille taiteesta kiinnostuneille. Kirjaa suositellaan myös sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille, jotka haluavat tuoda asiakkaansa taideteosten äärelle.  Kirjasssa on runsaasti tehtäviä, esimerkkejä ja vinkkejä.

Tietokirjailijapalkinnot, kukin 8000 euroa, myönnettiin tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jaettiin nyt 11. kertaa. Muut palkinnon saajat ovat professori emeritus Paavo Castrén, FL Helena Honka-Hallila, professori Veli-Pekka Lehtola ja dokumentaristi Juha Taskinen.


Lisätietoja:
Suomen tietokirjailijat ry
www.suomentietokirjailijat.fi
Tämän Ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=295

 

 

 

Satu Itkonen kirjoittaa taiteesta selkokielellä.


Selkoa nykytaiteesta -kirja.
   

 
Takaisin