Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

28.10.2011
Selkokirjailija Pertti Rajala palkittiin kirjamessuilla
 

Helsingin kirjamessuilla 27.–30.10.2011 voi tutustua selkokieleen useammallakin osastolla.

Selkolehti Leija on esillä Kultti ry:n osastolla. Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry löytyy läheltä Edith Södergran -lavaa. Osaston numero on 7N1. Osastolla on  myynnissä myös muutamia Ystävänkaupan tuotteita.

Selkokeskuksen messuosastolla taas on esillä uusimpia selkokirjoja ja muita selkomateriaaleja.

Perjantaina 28.10 Selkokeskus järjesti Eino Leino -lavalla selkokirjakummi-tempauksen, jossa kirjailija Kari Levola haastoi Anna-Leena Härkösen selkokirjakummiksi.Pertti Rajalalle Seesam-palkinto

Kirjamessuilla jaettiin myös
kymmenennen kerran selkokirjallisuuden Seesam-palkinto.
Palkinnon sai tietokirjailija Pertti Rajala.

Pertti Rajala on kirjoittanut yli 75 selkokirjaa. Palkinnonsaajan tuotannosta löytyy monta selkokirjallisuuden merkkiteosta, muun muassa selkotietokirja Suomen historia sekä mukautuksina suomalaisten kansalliseepos Kalevala sekä yhdessä Helvi Ollikaisen kanssa selkokielelle mukautettu Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. 

Yhtenä palkintoperusteena mainitaankin palkinnonsaajan osoittama rohkeus tarttua kirjoissaan suuriin ja haastaviin aiheisiin. Tänä syksynä Pertti Rajalalta on ilmestynyt kaksi uutta selkokirjaa: Urho Kekkosen elämänkerta sekä mukautuksena Robin Hood.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Pertti Rajala on kokeillut myös aivan uusia selkokirjojen muotoja. Hän on esimerkiksi toimittanut selkokielelle kokoelmateoksia kehitysvammaisten ihmisten omista kirjoituksista ja ollut mukana lukuisissa oppimateriaalihankkeissa. 

Pertti Rajala on lisäksi 1980-luvulta lähtien vaikuttanut vahvasti eri luottamustehtävissä selkokirjallisuuden ja selkokielen kehittymiseen Suomessa.

 


Tämän Ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=293

 


 

Leija on esillä
Kultti ry:n osastolla 7N1.

 

Selkokeskuksen osaston
uutuuksia on kirja
Urho Kekkosesta.
Kirjan on tehnyt
Seesam-palkittu

Pertti Rajala.

   

 
Takaisin