Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

18.10.2011
Suostuisitko itse -kampanjahanke etsii vääryyden kokemuksia
 

Suostuisitko itse?

Kehitysvamma-alan järjestöt valmistelevat hanketta, joka nostaa päivänvaloon kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän läheistensä kokemaa vääryyttä.

Onko sinulla tai läheiselläsi vääryyden kokemus, joka liittyy vammaisena elämiseen? Asia voi olla pieni tai iso, ja se voi koskea mitä elämän aluetta hyvänsä. Se voi olla huonoa kohtelua tai asiatonta palvelua. Tai se voi olla syrjintää tai ihmisoikeuksien loukkaus.

Haluamme saada vääryydet kuriin. Haluamme oikeuden ja yhtäläisen ihmisarvon voittavan. Haluamme tehdä näkyväksi arkea rajoittavan kohtelun (kirjoitetut ja kirjoittamattomat säännöt) sekä kohtelun, jota kehitysvammaiset ihmiset joutuvat sietämään (totutut käytännöt, tiedostamaton tai tietoinen syrjintä, kehitysvammainen ihminen tekemisen kohteena, ei tekijänä).

Kerro meille oma/läheisesi kokemus. Kirjoita meille myös nimesi. Nimiä ei anneta julkisuuteen.  Lisää mukaan vääryyttä kokeneen henkilön ikä ja alue, missä kohtelu on tapahtunut (Etelä-, Länsi-, Itä- tai Pohjois-Suomi).

Lähetä kertomus omin sanoin ja vapaamuotoisesti sähköpostitse osoitteeseen kvtl@kvtl.fi tai postitse osoitteeseen Kehitysvammaisten Tukiliitto, Suostuisitko itse, Pinninkatu 51, 33100 Tampere.

Jos haluat kirjoittaa ruotsiksi, lähetä kertomuksesi osoitteeseen fduv@fduv.fi.

Kampanjalle avataan omat nettisivut lokakuussa 2011. Nettisivuista tiedotetaan muun muassa Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Kehitysvammaliiton verkkosivujen Ajankohtaista-osiossa.

Hankkeessa ovat mukana Kehitysvammaisten Tukiliitto, Me Itse, Kehitysvammaliitto, FDUV, Steg för Steg ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö.


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=258

 
   

 
Takaisin