Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

19.9.2011
Ilmajoen kirkkopyhä oli talkoolaisten voimannäyte
 

Ministeri Paula Risikko oli kirkkopyhän juhlapuhuja. Arkkipiispa emeritus Jukka Paarma saarnasi.

 

Kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyhä vietettiin 18.9.2011 Ilmajoella Etelä-Pohjanmaalla.

Juhlaan osallistui noin 800 vierasta. Kirkkopyhä oli todellinen talkootyön eli paikallisten sanoin "kökän" juhla.

Suuren juhlaväen ravitseminen sutjakkaasti oli jo sinänsä hieno näyttö vapaaehtoisuuden voimasta. Lisäksi nähtiin talkoolaisten panos niin esiintyjinä kuin monissa ohjaus- ja aputehtävissä. Päivän valmistelujen ja järjestelyjen päävastuullisena hääri Ilmajoen tukiyhdistyksen puheenjohtaja Toive Tynjälä.

Toive Tynjälä (kesk.) oli kirkkopyhän järjestelyjen isähahmo - ja syntymäpäiväsankari.

Arkkipiispa emeritus Jukka Paarma saarnasi lähimmäisyydestä. Hän muistutti, että lähimmäisen rakastaminen on arjen elämää, ratkaisuja ja toimintaa. "Jokainen tarvitsee rohkaisua, kannustusta ja kiitosta."

Juhlapuheessaan sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko puhui tämän hetken keskeisistä, kehitysvammaisten henkilöiden elämää koskevista valtakunnan tason asioista: vammaispoliittisesta ohjelmasta, asumisen ohjelmasta sekä vammaislakien yhteensovittamisesta.

Tervehdyksen juhlaan toivat muun muassa Tukiliiton puheenjohtaja Jyrki Pinomaa ja Me Itse ry:n puheenjohtaja Tommi Kivimäki. Pinomaa puhui vertaisuuden voimasta, ja Kivimäki ilahdutti kuulijoita puheenvuoronsa lisäksi laululla. 

Vuoden 2012 valtakunnallinen kirkkopyhä on Tampereella. Tamperelaiset ottivat juhlan lopuksi vastaan "viestin", ison puisen ristin.

Teksti ja kuvat Tupu Sammaljärvi


 
Takaisin