Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

13.9.2011
Malikkeen peräkärryvuokraamo rantautui Etelä-Karjalaan
 

MALIKE-PERÄKÄRRYVUOKRAAMO aloitti keskiviikkona toimintansa Imatralla Raution toimintakeskuksessa. Kyseessä on tien päällä kulkeva vuokraamo, jossa kulkee mukana monta vaikeavammaiselle lapselle tai aikuiselle sopivaa harrastusvälinettä. Kehitysvammaisten Tukiliiton Malikkeen ja Imatralla toimivan Satakielen laulu ry:n yhteistyönä synnyttämän vuokraamon idea on siis yksinkertainen. Vuokraamoon soitetaan ja lainaaja hakee peräkärryn, jossa on halutut välineet ja palauttaa sen sovittuna ajankohtana.

Raution toimintakeskuksen toiminnanjohtaja Inkeri Vartiainen kertoo, että heillä on ollut jo usean vuoden ajan paineita saada liikunnallisia apuvälineitä asiakkaiden käyttöön, sillä rahoitusta ei ole järjestynyt.

– Sitten saimme Maliken mukaan. Itä-Suomessa oli suuri tarve tällaiselle vuokraamolle, joten tämä on nyt todella upea juttu, hän iloitsee.

Peräkärryidea oli ainutlaatuinen, sillä vastaavaa ei vielä muualla ole. Peräkärryssä kuljetetaan aina joitakin tiettyjä välineitä, jotka tilaaja haluaa vuokrata ja tilaaja hakee ne omalle paikkakunnalle.

– Tarkoitus on, että tämä palvelisi suurempia käyttäjäryhmiä, Vartiainen tiivistää.

Vammaisten koulutuksen ja työllistämisen tuki ry avusti peräkärryvuokraamon toimintaa 7000 eurolla. Lahjoitusvaroilla on hankittu peräkärryn lisäksi kahdenajettava polkupyörä sekä maastopyörätuoli. Ideana on myös, että paikalliset yritykset ostaisivat mainostilaa peräkärryn kyljestä. Lahjoituksilla saataisiin ostettua lisää apuvälineitä. Lahjoituksia onkin jo tullut ja myös toimintakeskus itse satsasi mahdollisuuksien mukaan.

Malikkeella on jo toimintavälinevuokraamot Helsingissä, Tampereella ja Rovaniemellä. Lisäksi Malikkeen yhteistyökumppaneilla on lainauspisteitä muun muassa Jyväskylässä, Porissa, Turussa ja Vaasassa. Etelä-Karjalan peräkärryvuokraamo lisää alueellista tasa-arvoa.

– Tämä oli todella tarpeellinen juttu ja kyselyitä oli tullut paljon. Onhan vuokraamoita esimerkiksi Tampereella, mutta kuka sitten lähtee Tampereelta saakka vuokraamaan mitään, Vartiainen huomauttaa.

– Tällä toiminnalla haluamme edistää vammaisten tasa-arvoa ja näyttää, että he voivat tehdä samoja juttuja kuin muutkin, hän jatkaa.

Myös Pauli Mölsä Imatran kaupungin vammaisneuvostosta lausui peräkärryvuokraamon avajaisissa kiitossanansa.

– Kokouksissa aina pohditaan mitä pitäisi tehdä ja olla, mutta suunnitelmat kaatuvat yleensä juuri rahan puutteeseen, Mölsä sanoo.

Vuokrat menevät Malikkeelle eli Raution toimintakeskuksen osuus on tästä eteenpäin hyväntekeväisyyttä. Omasta takaa harrastus- ja apuvälineitä toimintakeskuksella oli vammaiskanootti ja pyöriä.

Tarkoituksena on, että lopulta kärryssä on yhdistelmäpyörä, kolmipyöräinen tandem, rinnakkain ajettava tandem, maastopyörätuoli ja nokkapyörä.

 

Lähde: www.uutisvuoksi.fi/Uutiset/ 8.9.2011


 
Takaisin