Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

2.9.2011
Kaarisillalla yhteisnäyttely Venetsiassa
 

Kaarisillan huikea Venetsia-vuosi jatkuu. Stefan Ahlström, Paul Gustafsson, Saija Seppälä ja Raija Raitio pitävät yhteisnäyttelyn Venetsiassa. Fresh Eyes -näyttely avautuu 8.9.2011 Palazzo Zenobiossa, jossa Paul Gustafssonin yksityisnäyttely oli esillä kesän ajan. Gustafssonin näyttely keräsi laajalti kiitosta ja eläinaiheisia teoksia luonnehdittiin koskettaviksi.

Syksyn näyttelyn nimi Fresh Eyes viittaa uuteen ja tuoreeseen katsomisen ja näkemisen tapaan. Neljä taiteilijaa tuovat näyttelyssään esille oman näkökulmansa teostensa kautta. Stefan Ahlström, Saija Seppälä ja Raija Raitio tuovat Venetsiaan esille maalauksia ja Paul Gustafsson puupiirroksia.

Palazzo Zenobio

Palazzo Zenobio on barokkipalatsi keskeisellä paikalla Venetsiassa lähellä Campo Santa Margheritaa. Se  merkittävä taidenäyttelyiden järjestäjä, joka on mukana myös Venetsian biennaalissa. Yhdessä näiden taiteilijoiden näyttelyn kanssa palatsissa avautuu useita taidenäyttelyitä. Fresh Eyes -näyttelyn suojelijoiksi ovat lupautuneet Suomen puolustusministeri Stefan Wallin sekä Suomen Italian suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikula.

Taiteilijat

Stefan Ahlström, Paul Gustafsson, Saija Seppälä sekä Raija Raitio ovat kuva-artesaaneiksi valmistuneita taiteilijoita, jotka ovat jatkaneet taiteellista työskentelyään Kaarisillassa.

Stefan Ahlströmin (s.1981) taide on tehty spontaanisti, tuoreella asenteella. Hän työskentelee prosessimaisesti kerrostaen väriä kankaalle: maalauksissa on hyvin fyysinen ote. Ahlströmin töitä on ollut esillä mm. Euroopan parlamentissa Brysselissä, Royal Academyn kesänäyttelyssä Lontoossa sekä Museo di Roma Trasteveressä Roomassa.

Paul Gustafsson (s.1979) kuvaa taiteessaan luontoa, pääasiassa eläimiä. Hän tekee suurikokoisia grafiikan vedoksia, käyttäen puupiirrosmenetelmää. Gustafsson valittiin Suomessa vuoden kehitysvammaiseksi taiteilijaksi vuonna 2007. Hänen töitään on ollut esillä mm. Euroopan parlamentissa sekä Gaia-museossa Tanskassa.

Saija Seppälän (s.1980) taide syntyy pitkän ja keskittyneen työperiodin seurauksena. Hänen taiteessaan värillä on suuri merkitys. Seppälän maalaukset ovat abstrakteja, jossa värikerrokset lävistävät ja leikkaavat toisiaan muodostaen uusia tiloja ja maailmoja.

Raija Raition (s.1948) maalauksissa merkittävää on hänen tarkka käsialansa: tarkat siveltimenvedot luovat rytmin kankaalle. Hänen taiteensa on värikästä, eikä töissä päde painovoiman lait. Raition töitä on ollut esillä mm. Euroopan parlamentissa sekä Gizykossa Puolassa.

Kaarisilta

Kaarisilta on toiminut vuodesta 1987 alkaen erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide- ja toimintakeskuksena. Vuodesta 2003 Kaarisilta on ensimmäisenä Suomessa järjestänyt ammatillista erityisopetusta kuvataiteen ja musiikin aloilla yhteistyössä koulutuskeskus Salpauksen kanssa. Kaarisilta sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävässä Erstan kartanossa Nastolan Villähteellä, 10 km Lahden kaupungista. Kaarisilta järjestää päivä- ja työtoimintaa sekä musiikin ja kuvallisen ilmaisun ammatillista koulutusta erityisopetuksena.

Kaarisilta kokee tärkeäksi olla vuorovaikutuksessa ympäröivän taidemaailman ja taiteilijoiden kanssa. Valmistuneet kuvataiteilijat ovat osallistuneet menestyksekkäästi taidenäyttelyihin - moni teos on löytänyt tiensä julkisiin taidekokoelmiin, mm. Raija Raition ja Paul Gustafssonin teoksia on Valtion taidekokoelmissa. Vuonna 2009 Kaarisilta perusti oman galleria Art Kaarisillan Sanomataloon Helsinkiin.

Kaarisillan galleria- ja näyttelytoiminnan tarkoituksena on esitellä mielenkiintoista, korkealaatuista taidetta sekä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa taiteilijoiden välillä. Kaarisilta haluaa pitää esillä erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden töitä samanarvoisesti muun taidemaailman kanssa.

 

 

FRESH EYES

8.9.–27.11.2011

Lehdistötilaisuus 8.9.2011 klo 12, avajaiset klo 17-19
Palazzo Zenobio
Dorsoduro 2596, Venetsia, Italia
www.collegioarmeno.com

 

Lisätiedot ja yhteydenotot
Kaarisillan toiminnanjohtaja Maila Koskinen
puhelin 0400 843 298

Palazzo Zenobio
taiteellinen johtaja Marco Agostinelli
tel. +(39) 041 522 8770


 
Takaisin