Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

12.9.2017
Euroopan parlamentti keskustelee esteettömyydestä
 

Keskiviikkona 13.9.2017 Euroopan parlamentti keskustelee tuotteiden ja palveluiden esteettömyydestä vammaisille. Pitkään odotetun säädöksen tarkoituksena on parantaa esimerkiksi esteetöntä pääsyä pankki-, matkalippu- ja lähtöselvitysautomaateille. Äänestys esteettömyyssäädöksestä on torstaina 14.9.2017.

Parlamentin tiedotteen mukaan luonnoksessa eurooppalaiseksi esteettömyyssäädökseksi vaaditaan useiden tuotteiden ja palveluiden esteettömyyden parantamista. Näihin tuotteisiin ja palveluihin kuuluvat muun muassa pankki-, matkalippu- ja lähtöselvitysautomaatit, tietokoneet ja käyttöjärjestelmät, puhelimet, televisiot, pankkipalvelut, e-kirjat, sähköiset kirjat, verkkokaupat ja kuljetuspalvelut.

Esteettömyyssäädösten mukaan jäsenvaltioiden tulee varmistaa, että esteettömyys toteutuu myös palveluita ympäröivässä rakennetussa ympäristössä.

EU:ssa on noin 80 miljoonaa vammaista ihmistä. Väestön ikääntymisestä johtuen arvioidaan, että vuonna 2020 EU:ssa olisi noin 120 miljoonaa ihmistä, joilla on jonkinasteinen vamma.

Sosiaalisessa mediassa päätöslauselman tunniste on #EuropeanAccessibilityAct. Lisätietoja Euroopan parlamentin sivulla.

Euroopan komission vuonna 2010 hyväksymä Euroopan vammaisstrategia 2010–2020 perustuu YK:n vammaissopimukseen.


   

 
Takaisin