Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

10.8.2017
Ei myytävänä! -kansalaisaloite vammaisten ihmisoikeuksien puolesta
 

Kansalaisaloite


Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettaminen

Vammaisten ihmisten perusoikeudet eivät toteudu tämän päivän Suomessa. Vammaisfoorumi ry ja Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta ovat tehneet kansalaisaloitteen vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettamiseksi.

Kansalaisaloitteeseen kerätään allekirjoituksia:

Ei myytävänä! -kansalaisaloitesivu
www.eimyytavana.fi

Kansalaisaloite.fi -sivu (suora osoite aloitteeseen)
www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2538


Tavoitteena lakimuutos

Vammaisjärjestöt ovat asettaneet yhteiseksi tavoitteeksi lakimuutoksen, jossa vammaisten henkilöiden välttämättömät palvelut rajataan hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle.

Palveluiden kilpailuttaminen on vastoin YK:n yleissopimusta vammaisten henkilöiden oikeuksista. Vammaisilla ihmisillä ei kilpailutuksissa ole osallisuutta eikä oikeussuojakeinoja omaa elämäänsä koskevissa päätöksissä.


Lähes poikkeuksetta kilpailutukset on ratkaissut hinta, joka on sivuuttanut palveluiden laadun. Toistuvat kilpailutukset luovat epävarmuutta ja vaikeuttavat suuresti vammaisten ihmisten arkea.

 

Miksi kansalaisaloite?

Kansalaisaloite on viimeinen keinomme vaikuttaa vammaisten ihmisten oikeuksien toteutumiseen. Perustuslain mahdollistama kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa.

Kansalaisaloitteen takana on kaikkiaan 32 valtakunnallista vammaisjärjestöä, jotka ovat tehneet jo vuodesta 2013 tuloksetta tiivistä vaikuttamistyötä lakiuudistuksen aikaansaamiseksi.


Tulostettava kannatusilmoitus

Kansalaisaloitteen kannatusilmoitus tulostettavassa muodossa (pdf) suomeksi ja ruotsiksi

Paperille kerättyjen kannatusilmoitusten palautus postitse 12.11.2017 mennessä osoitteeseen:

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö
Kansalaisaloite
Pinninkatu 51
33100 Tampere

 

Kansalaisaloitteen taustaorganisaatiot

Vammaisfoorumi ry on 32 valtakunnallisen vammaisjärjestön yhteistyöjärjestö, joka edistää vammaisten ihmisten yhteiskunnallista asemaa ja hyvinvointia.

Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta on kehitysvamma-alan järjestöjen ja julkisten toimijoiden yhteistyöverkosto, joka edistää YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan yleissopimuksen toimeenpanoa Suomessa ja tekee työtä laadukkaiden palveluiden puolesta.


Tukiliitto teki kantelun

Kehitysvammaisten Tukiliitto vaatii, että hankintalakia on muutettava ja asumispalveluita käyttävien ihmisten oikeussuojakeinoja on parannettava julkisissa hankintaprosesseissa.

Lue lisää sivulta:
Kehitysvammaisten Tukiliitto teki kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=2085
 

 
Takaisin