Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

30.8.2011
Pertti Kurikan Nimipäivistä dokumentti
 

Suomen viimeinen punk-bändi

Pertti Kurikan Nimipäivät -nimisestä kehitysvammaisten punk-yhtyesstä on valmistumassa dokumentti-elokuva. Bändi on noussut vuodessa täydestä tuntemattomuudesta festarilavojen vakioesiintyjäksi.

- Me soitetaan aitoa suomalaista punk-musiikkia. Vaikuttajina Kollaa Kestää, Ratsia ja Karanteeni, kertoo Pertti Kurikka, yhtyeen perustaja.

Miesten työ on soittaa punkkia Helsingin Lyhty-työpajassa. Punkki raikaa joka arkipäivä yhdeksästä viiteen. Kova harjoittelu tuottaa tulosta. Takana on bändin ensimmäinen festarikesä. Kitaristin areenalla rokkaava Pertti on hyvillään elokuvan kuvauksista.

- Varsinkin täällä käärmeiden keskellä on kivaa. Mä tykkään katsella, mitä käärmeet tekee, Pertti sanoo Helsingin Tropicariossa.

Mouka Filmin puolitoista vuotta kestäneet kuvaukset vetelevät viimeisiään. Tänä aikana bändi on noussut Lyhty-työpajan tuntemattomuudesta Suomen festarilavoille. Saksan-kiertueellakin tuli poikettua. Ohjaajat Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi vakuuttavat, että bändin menestys ei tullut yllätyksenä. He kuvailevat bändiä Suomen viimeiseksi punk-yhtyeeksi.

- Tää musiikki vain on niin hyvää, hehkuttaa Jukka Kärkkäinen.

- Vielä viime vuoden alussa jätkät olivat kovin tuntemattomia ja nykyään tuntuu, että on tuvat täynnä, missä ikinä ovatkaan, J-P Passi ihmettelee.

Ohjaajilla ei ollut missiota tehdä maailmanparannus-elokuvaa. Eli kehitysvammaisuuteen ei keskitytä.

- Kundit sattuu olemaan kehitysvammaisia. Jos ne ei ois, ja ne ois noin herttaisia, niin ei se mitään haittaisi. Kyllä me oltaisiin varmasti tekemässä heistä leffaa silti, Passi vakuuttaa.

Kärkkäinen pitää tärkeänä, että ihmiset voisivat samaistua elokuvaan.

- Näiden jätkien mielenmaisema on samaan aikaan riemuisa ja synkkä, ihan niin kuin kaikilla muillakin. Kyllä tämä elokuva avaa hyvällä tavalla nousevan bändin ja sen jäsenten arkea ja juhlaa.

Ohjaajapari on oppinut produktionsa aikana kuvattaviltaan muun muassa sen, että elämässä kaikki on mahdollista, kunhan vain jaksaa yrittää. Elokuvan ensi-ilta on ensi vuoden alussa. Paikaksi ohjaajat tavoittelevat DocPoint -festivaalia. Myös elokuvalevitys on hakusessa.

 

Lähde: www.nelonen.fi/uutiset/kaikki/kotimaa/suomen-viimeinen-punk-b%C3%A4ndi


 
Takaisin