Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

30.5.2017
TAITEEN TIELLÄ – seminaari avaa näkökulmia taiteilijuuteen 21.6.2017, Kaarisilta
 

Jos taidetta ajatellaan tienä, kaikki taiteilijat tarvitsevat edetäkseen kanssakulkijoiden seuraa ja tukea. Toisinaan taiteen tielle voi tulla esteitä, joiden ylittäminen omin voimin on vaikeaa. Seminaarissa esitellään erilaisia reittejä taiteen kentälle ja pohditaan, miten taiteen tie voisi olla kaikille avoin ja esteetön.

TAITEEN TIELLÄ -seminaari
avaa näkökulmia taiteilijuuteen
21.6.2017
Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskus, Villähde, LAHTI


Seminaarissa taiteilijat, taidetoimijat, sekä sosiaali- ja kehitysvamma-alan vaikuttajat käyvät vuoropuhelua kuvataiteilijana toimimisesta. Päivän aikana rakennetaan yhteistä ymmärrystä yhdenvertaisesta taidekentästä.

Mikä tekee ammattitaiteilijan? -paneelikeskustelussa taiteilijuutta pohtivat muun muassa Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö ja Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Markus Renvall.

Seminaarin iltapäivässä kuullaan lyhyitä puheenvuoroja Näkökulmia taiteilijana toimimiseen -keskustelutilaisuudessa. Taiteilijoiden lisäksi esimerkiksi ARTag Galleryn taiteellinen johtaja Veikko Halmetoja ja Kehitysvammaliiton toiminnanjohtaja Marianna Ohtonen tuovat esiin erilaisia näkökulmia taiteilijoiden monista reiteistä taiteen tiellä.

Seminaari on suunnattu taiteilijoille ja taidetoimijoille sekä sosiaali- ja kehitysvamma-alan vaikuttajille.

Seminaari toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen sekä Kettukin kanssa Kaarisilta Biennalen avajaispäivänä. Järjestäjillä on yhteinen halu edistää ja kehittää erityistä tukea tarvitsevien taiteen tekijöiden asemaa ja edellytyksiä taiteen tekemiseen.

Lisätiedot:
Johanna Immeli
info@kaarisilta.fi
puh. 044 533 6398

Elisa Lientola
elisa.lientola@taike.fi
puh. 0505936452

Päivi Lilja
paivi.lilja@kettuki.fi
puh. 0440405107

 

Taiteen edistämiskeskus (Taike)
Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto joka toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön tulosohjauksessa. Taiken tehtävänä on edistää taidetta kansainvälisesti ja kansallisesti.
www.taike.fi

 

Kaarisilta ry
Vuonna 1986 perustettu Kaarisilta ry ylläpitää erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden Taide- ja Toimintakeskusta Lahden Villähteellä.
Kaarisilta toteuttaa kulttuuripainotteista ohjattua päiväaikaista toimintaa, erityisopetuksena kuvataide- ja musiikkialan ammatillisiin perustutkintoihin johtavaa koulutusta sekä ammatillisiin perusopintoihin valmentavaa koulutusta.
Art Kaarisilta -galleria toimii Helsingissä Sanomatalossa. Lisäksi Kaarisilta järjestää monipuolisesti kulttuuri- ja taidetapahtumia.
www.kaarisilta.fi

 

Kettuki ry
Vuonna 2002 perustettu Kettuki ry (Ent. Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry) toimii erityistaidetoiminnan kentän edunvalvojana ja erityistaidetoiminnan alan valtakunnallisena asiantuntijaverkostona.
Kettuki edustaa kaikkia erityistä tukea tarvitsevia taiteen tekijöitä Suomessa. Osallisuus taiteessa ja kulttuurissa on jokaisen oikeus.
Kettukin päämääränä on yhdenvertainen taide.
www.kettuki.fi

 


Mikael Valjakka: Johtajamies, akryylimaalaus.

 


Paul Gustafsson: Tikka, 2913, puupiirros.

 


Raija Raitio: Rantakivellä, 2016, akryylimaalaus.

Kuvat Galleria Art Kaarisilta.

   

 
Takaisin