Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

17.5.2017
MYÖTÄTUULEN VIESTI 2017 – 25-vuotisjuhlakiertue
 

Kehitysvammaisten ihmisten Myötätuulen viesti on liikkeellä Satakunnassa.

Luvialta 15.5.2017 klo 9 alkanut viesti päätyy Helsinkiin elokuun lopussa viikonloppuna, jolloin lähtölaskenta SUOMI 100 -itsenäisyyspäivään alkaa.

Viesti on virallinen SUOMI 100-juhlavuoden tapahtuma ja samalla myös viestin 25-vuotisjuhlakiertue. Viesti on ainoa sekä suurin kehitysvammaisten itsensä suunnittelema ja toteuttama SUOMI 100 -hanke. Pääjärjestäjänä on Me Itse ry ja viestin toteuttaa Me Itsen paikallisryhmät.

Viestiä on suunnitellut puolet Suomen kaikista toimivista Me Itse -ryhmistä. 17 eri Me Itse paikallisryhmällä viestiä on suunnitellut noin 120 osallistujaa. Satakunnassa kuusi eri paikallisryhmää vie viestin kaikkiin Satakunnan kuntiin. Etelä-Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa viesti viedään niihin kuntiin, joissa toimii Me Itse -paikallisryhmä.

 


 

Myötätuulen viesti muistuttaa, että olemme yhdenvertaisia kuntalaisia ja kansalaisia

Viesti on kaikille avoin haasteviesti 27 suomalaiseen kaupunkiin tai kuntaan. Viestissä muistutetaan, että vammaiset ovat yhdenvertaisia kuntalaisia ja kansalaisia. Vain yhdessä toimimalla ja näkymällä voi jokainen osallistua ja olla yhdenvertainen.

Viestillä on myönteisestä ja mukavasta liikuntatapahtumasta huolimatta myös vakavia muistutuksia. Viestin viejät päättivät kantaa kunnille saman viestin kuin vuonna 1994, sillä vaikka monet asiat ovat muuttuneet paremmiksi, eivät yhdenvertaisuus, vuorovaikutus, osallisuus, tasa-arvo ja yhdessä toiminen ole edelleenkään itsestään selvyyksiä.

Viestit luovutetaan kunnissa klo 13,
tule kuuntelemaan

Viestipaketti sisältää informaatiota Me Itse ry:n toiminnasta sekä 100 myönteistä asiaa Suomessa, joita kannattaa vaalia.

Kunnantaloille toivomme isoa osallistumista, sillä kaikki tapaamiset pyritään kuvaamaan ajankuvaksi maastamme, kun SUOMI 100 vuotta täytti.

Satakunnan viesti painottaa alueen poikkeuksellista yhteisöelokuvatoimintaa jakamalla kehitysvammaisten tekemiä videota sekä kuvaamalla viestin tapahtumia lyhytelokuviksi. Tässä Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry on mukana avustamassa.

Tervetuloa seuraamaan viestin kulkua ja sisältöä paikan päälle tai sosiaalisessa mediassa. Ja koska viesti on avoin haasteviesti, parasta Satakunta ja Myötätuulen viestin on tietenkin pyörän päällä.

Kehitysvammaisten Tukiliitto tukee Myötätuulen viestiä.

 

Lisätietoa

http://suomifinland100.fi/project/myotatuulen-viesti-2017

www.meka.tv/viesti

https://www.facebook.com/myotatuulenviesti

 

Lisätietoja myös
MEKA TV
Ari Impola
impola@meka.tv
050 517 8011


 

 

 

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=2045

 

 
Takaisin