Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.5.2017
Eläinystävät voittivat Papunetin kuvataidekilpailun
 

Papunetin vuoden 2017 kuvataidekilpailun voittaja on Maija Wimanin näyttävä pastelliliitutyö Ystävyys. Tunnelmaltaan iloisessa kuvassa on korkea kerrostalo, jossa asuu erilaisia eläimiä leijonasta mursuun, pandakarhuun ja oravaan.

”Monitulkintainen sisältö, hallittu tekniikka ja hienostuneet värit”, perustelee raadin puheenjohtaja Pekka Elomaa.

Kunniamaininnat saivat Eeli Ylikosken jääkiekkopeliä kuvaava sekatekniikkatyö Ystävät jäällä ja Lilja Lindqvistin valloittava piirros Ystävät, kaksi kissaa.

Ystävyys inspiroi

Kuvataidekilpailuun saapui tänä vuonna ennätysmäärä töitä, 494 kappaletta. Kilpailun raatina toimivat valokuvaaja Pekka Elomaa sekä Papunetin edustajat. Raati arvioi erityisesti töiden persoonallisuutta, omaperäisyyttä ja omien ajatusten ilmaisemista.

Kilpailun aiheena oli ystävyys, ja kilpailutöissä esiintyi etenkin eläinystäviä. Muita aiheita olivat rakkaus ja parisuhde sekä erilaiset harrastukset yhdessä ystävien kanssa. Teoksissa oli kuvattu myös populaarikulttuurin hahmoja, kuten Fakta homma -tv-sarjan ystävykset Hansu ja Pirre. Mielikuvituksellisissa töissä oli käytetty monipuolisia tekniikoita kollaasista vahaliituun ja öljyväriin.

Tänä vuonna myös yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan finaaliin valitun yhdeksän teoksen joukosta. Myös yleisöäänestyksen voitti Maija Wimanin Ystävyys, joka sai 345 ääntä.

Osa kilpailuun osallistuneista teoksista on mukana taidenäyttelyssä, joka kiertää eri puolilla Suomea. Lisätietoa: papunet.netkuvataidekilpailu

 

Maija Wiman, pastelliliityö Ystävyys.

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=2040

 

 
Takaisin