Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

4.4.2017
Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike perustettiin 20 vuotta sitten
 

Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta tarjoaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeavammaisille lapsille ja aikuisille sekä lisää tietoa ja vaikuttaa heidän osallistumistaan ja osallisuuttaan edistäviin asioihin.

Malike-toiminta täyttää 20 vuotta 2017. Juhlavuoden kunniaksi järjestettävässä Matkalla, liikkeellä, keskellä elämää 20 vuotta -juhlaseminaarissa 5.4.2017 saavat äänen useat toiminnassa mukana olleet kokemusasiantuntijat sekä vammaistutkimuksen professori Simo Vehmas Helsingin yliopistosta. Seminaari on kutsuvieraille.

Jokaisella on oikeus osallistua virkistys- ja vapaa-ajan toimintaan, urheiluun ja kulttuurielämään.
– YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva sopimus, artikla 30


Malike Muonionjoen varrella 2006. Kuvaaja Janne Ruotsalainen

Jokaisella lapsella ja aikuisella on oikeus liikkumisen riemuun. YK:n vammaissopimus edellyttää aktiivisia toimia yhdenvertaisten ihmisoikeuksien ja osallisuuden takaamiseksi.

Malike
Toimintamme on jo 20 vuotta todistanut, että liikuntavammaisten lasten ja aikuisten yhdenvertainen osallistuminen voidaan mahdollistaa oikean asenteen ja toimintavälineiden avulla. 

  • Järjestämme toiminnallisia kursseja vaikeavammaisten lasten perheille ja aikuisille sekä toimintavälineiden kokeilutapahtumia yhdessä verkostojen kanssa.
  • Annamme Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutuksia vaikeavammaisten ihmisten lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille.
  • Vaikutamme muun muassa asiantuntijapuheenvuorojen ja -kirjoitusten kautta lisätäksemme vaikeavammaisten ihmisten osallistumismahdollisuuksia ja toimintavälineiden hankintaa.
  • Tarjoamme myös neuvontaa ja ohjausta toimintavälineiden käytössä ja hankinnassa sekä kokeilumahdollisuuksia.

Lisätietoja:
Malikkeen esimies Susanna Tero,
puh. 050 556 1273,
susanna.tero@kvtl.fi

www.malike.fi


Kehitysvammaisten Tukiliitto
Kehitysvammaisten Tukiliitto on valtakunnallinen jäsenyhdistystensä muodostama ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö. Tukiliiton tavoitteena on maailma, jossa YK:n ihmisoikeussopimuksissa määritellyt oikeudet ja yhteiskunnallinen osallisuus toteutuvat myös kehitysvammaiselle ihmiselle. Vahvana yhteiskunnallisena toimijana järjestö vaikuttaa lainsäädäntöön, käytäntöihin ja asenteisiin, jotta perheet saavat tarvitsemansa tuen.
www.kvtl.fi


 
   

 
Takaisin