Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

4.4.2017
Kansalaisareena ry: Kirjoituskilpailu vertaistuesta ja vapaaehtoistoiminnasta
 

Kansalaisareena juhlistaa Suomen sataa vuotta haastamalla nuoret tai aikuiset, kantasuomalaiset tai maahan muualta muuttaneet kirjoittamaan tarinan siitä, millaista vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea he Suomessa arvostavat ja millaista toivoisivat sen olevan tulevaisuudessa.

Yhdessä välittävä tulevaisuus -kirjoituskilpailuun voi osallistua 31.8.2017 saakka suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Parhaat tarinat palkitaan. Säännöt ja lisätietoja löytyy täältä  Kirjoituskilpailun raadin muodostavat Marianne Heikkilä, Laura Laitinen sekä John Wedlake.

Erilaisten tarinoiden myötä suomalaisen vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen voima tulee näkyväksi. Kymmenen parasta tarinaa kustakin sarjasta julkaistaan lokakuussa kampanjasivuilla. Yleisö saa äänestää suosikkitarinoitaan 10.10. ‒ 10.11.2017.

 

Kirjoittamisen työpajoja muun muassa Punkaharjulla, Kuopiossa, Tampereella ja Helsingissä

Kansalaisareena järjestää yhdessä Nuoren Voiman Liiton kanssa tarinatyöpajan ohjauksen ja kirjoittamisen työpajoja. Kouluttajana on sanataideopettaja Jenni Hurmerinta. Ensimmäinen ohjauksen työpaja järjestettiin 17.3.2017 Kansalaisareenassa Helsingissä ja toinen järjestetään 4.5. klo 14 – 16.30 Punkaharjulla Valtakunnallisten Kohtaamispaikkapäivien yhteydessä.

Kirjoittamisen työpajoja järjestetään muun muassa Mummon Kammarissa Tampereella 5.4., Käpyrinteellä Helsingissä 7.4. ja Tukipilarissa Kuopiossa 19.4. Tutustu tarkemmin täällä.

− Kuten kirjoittaminen, vapaaehtoisuus merkitsee minulle empatiaa, eli kykyä asettua muiden tunteisiin. Vapaaehtoistyöntekijällä ja vertaistukijalla on mahdollisuus käsitellä omia kokemuksia kirjoittamalla niistä, ja samalla hän voi tarjota ainutlaatuista ja arvokasta vertaistukea ja lisäymmärrystä toisille, sanoo Hurmerinta.

 

Kansalaisareena

Kansalaisareena on ainoa kaikkien vapaaehtoistoimijoiden edunvalvoja Suomessa. Lähes puolet suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on kiinnostunut tekemään vapaaehtoistyötä.

Avita Kaveria -hankkeessa edistetään vertaispalvelujen saatavuutta ja näkyvyyttä mm. kouluttamalla vertaisohjaajien kouluttajia ja tuomalla näkyväksi vertaisuuden kirjoa eri kampanjoin ja tapahtumien kautta.

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=2018


 
   

 
Takaisin