Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

13.9.2017
Kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyha 20.9.2017 Pieksämäellä
 

Tänä vuonna on monta aihetta juhlaan! Vaalijalan väki toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi viettämään kanssamme juhlapäivää kehitysvammaisten valtakunnallisen kirkkopyhän merkeissä. Päivän aiheena on ”Monin kielin keskellämme”. Mukaan kutsutaan ystävät läheltä ja kaukaa!

Kirkkopyhä televisioidaan. Se näytetään TV1:ssä Mikkelinpäivänä 1.10 klo 10.

Vaalijala Pieksämäen Nenonpelto
Keskiviikkona 20.9.2017

Kirkkopyhän ohjelma:
10.00 Selkomessu
11.00 Ruokailut ja pajatoiminnat
13.30 Yhteinen päiväjuhla
15.00 Kotimatkalle
Ilmoittautumislinkki:
https://vaalijala.fi/tapahtumakalenteri


Messu

Kirkkopyhä alkaa selkokielisellä messulla klo 10 Vaalijalan Nenonpellon messuteltassa.  Palvelutehtävissä toimivat piispa Jari Jolkkonen, messuryhmäläiset, Jarkko Maukonen & Co-Band sekä kehitysvammaistyön papit Matti Pehkonen ja Sanna Hynninen. Toivomme vieraiden saapuvan paikalle ajoissa messun televisioinnin vuoksi. 

Ruokailut
Ruokailu tapahtuu Vaalijalan ruoka- ja juhlasalissa.Siirtymä ruokailupaikkoihin messuteltasta on noin 200 metriä. Pyydämme ilmoittamaan ryhmäsi jäsenten mahdolliset erityisruokavaliot netti-ilmoittautumisessa. Ruokana on maittavaa perinneruokaa savolaisilla höysteillä. Jälkiruoaksi nautimme täytekakkua.

Pajatoiminnat
Ruokailun lomassa vieraat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan eri puolilla Vaalijalaa järjestettäviin pajatoimintoihin. Pajojen teemat liittyvät juhlavuoden aiheisiin:

  • Suomi 100,
  • Reformaatio 500 ja
  • Vaalijala 110 vuotta.

Haluaisitko taiteilla itsellesi Lutherin lätsän tai osallistua vankkuriajelulle? Tai ehkä kenties lähteä laulamaan lauluja ja silittelemään lampaita. Hetken paussin juhlahumusta antaa Aistituvalle järjestetty multisensorinen rentoutuspaja.

Yksi tutustumisen arvoinen kohde on Vaalijalan kirkon uusi ja ainutlaatuinen Aistialttari. ”Matkalla”-niminen alttari tuo py-hän kokemusta kaikin aistein koettavaksi. Suosittelemme!
Pajoihin osallistuminen on maksutonta.

Päiväjuhla
Päivä huipentuu yhteiseen juhlaan messuteltassa klo 13.30. Tulossa on monipuolinen ohjelma värikkäine esityksineen, musiikkeineen, näytelmineen että erilaisine muine muistami-sineen.

Ilmoittautuminen
Tapahtumaan osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista.

 

 


 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=2004

 
   

 
Takaisin