Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

22.8.2011
Espoossa luento ja elokuva Aspergerin syndroomasta
 

Luento ja elokuva Aspergerin syndroomasta 3.10.2011, klo 14.30 ja 17.30 Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo

Tervetuloa osallistumaan teemaseminaariimme Aspergerin syndroomasta. Miltä näyttää arkipäivä Aspergerin syndroomasta kärsivälle? Mitä se tarkoittaa läheisten näkökulmasta? Minkälaista on työskennellä Aspergerin syndroomasta kärsivien kanssa?

Aloitamme tilaisuuden lyhyellä johdannolla, jonka jälkeen katsomme yhdessä ruotsalaisen elokuvan "I rymden finns inga känslor" (2010), ("Avaruudessa ei ole tunteita") Elokuva kertoo 18-vuotiaasta Simonista joka jakaa asunnon veljensä Samin kanssa. Simon, jolla on Aspergerin syndrooma, tarvitsee tietyn vakaan päiväjärjestyksen joka toistuu samanlaisena viikosta toiseen. Muutoksia hän kykenee vastaanottamaan vain pieninä annoksina ja kun kaikki käy liian hankalaksi, piiloutuu hän vesitynnyriinsä, joka on täynnä itsevalaisevia tähtiä - hän piiloutuu avaruuteen, koska siellä hän on vapaa tunteista.

Elokuvan jälkeen seuraa keskustelu Aspergerin syndroomasta. Mats Jansson, Ruotsin Autismi- ja Aspergerliiton oikeusasiamies, on työskennellyt Autismin ja Aspergerin syndrooman parissa eri tavoin (mm. koulussa) vuodesta 1993. Työssään hän toimii neuvonantajana läheisille sekä henkilökunnalle, joka toimii aikuisten henkisesti vajaakuntoisten henkilöiden parissa. Liitossa tekemänsä päivittäisen työn lisäksi Jansson on toiminut myös keskustelunjohtajana vanhempainryhmille, toiminnanohjaajana, konsulttina sekä neuvonantajana kouluissa. Jansson on myös luennoinut Autismista ja Aspergerin syndroomasta lukioissa, korkeakouluissa, erityiskoulutuksissa ja muissa yhteyksissä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

www.hanaholmen.fi

 


 
Takaisin