Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

17.2.2017
Uusi opas: Kohti työtä! Läheisen rooli työllistymisen tukena
 

Kohti työtä! Läheisen rooli työllistymisen tukena -julkaisu läheisille tarjoaa näkemyksiä, miten toimia kehitysvammaisen työnhakijan tukena.

Yhä useampi kehitysvammainen henkilö haluaa työllistyä avoimille työmarkkinoille ja siinä onnistuukin. Työllistymisen tueksi on monenlaisia ratkaisuja, mutta myös läheiset kuten vanhemmat, sisarukset tai asumispalvelujen henkilökunta, voivat olla tärkeässä asemassa kohti työelämätavoitteita edetessä.

Taidoista työpoluiksi –projektin julkaiseman oppaan   tarkoituksena on kuvata kehitysvammaisten nuorten erilaisia työelämäpolkuja ja pohtia erilaisia tapoja, joilla läheiset voisivat olla niitä tukemassa.

Oppaaseen kootut näkemykset ovat muodostuneet neljän vuoden aikana, jolloin projekti on tarkastellut kehitysvammaisten ihmisten työllistymistä edistäviä ja estäviä tekijöitä. Läheisten rooli työllistymisen tukena unohdetaan usein, vaikka heillä on paljon tietoa. Tämä tieto yhdistettynä työllistymisen tuen palveluihin voi parhaassa tapauksessa helpottaa sopivan työn löytymistä kehitysvammaiselle ihmiselle.

Voit tutustua julkaisun sähköiseen versioon verkkosivuillamme tai tilata painetun version maksuttomasti sähköpostitse
taidoistatyopoluiksi@rinnekoti.fi.

 

Taidoista työpoluiksi

Taidoista työpoluiksi -projekti (2013 – 2017) on kehitysvammaisten työllistymistä edistävä hanke. Projekti nostaa esiin kehitysvammaisten työllistymistä estäviä ja edistäviä tekijöitä ja luomme toimintamalleja näiden esteiden voittamiseksi. Projekti on osa Rinnekoti-Säätiön yleishyödyllistä toimintaa ja on RAY:n (STEA) rahoittama.

Projektin kotisivun osoite on
www.taidoistatyopoluiksi.fi

 

 
Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1976
 

 
Takaisin