Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

9.2.2017
Special Olympics -talvikisajoukkue lähtee valloittamaan alppeja maaliskuussa
 

Kehitysvammaisten ihmisten urheilun suurin tapahtuma vuonna 2017 on Special Olympics -talvimaailmankisat Itävallassa 14. – 25. maaliskuuta. Kisoihin osallistuu noin 2 700 urheilijaa yli sadasta maasta.

Suomesta kisoihin osallistuu 34 urheilijan joukkue. Suomessa Special Olympics -toiminta alkoi 1990-luvun alussa. Suomalaisurheilijoita on talvikisoihin lähtenyt vuoden 1993 kisoista lähtien ja vuoden 2017 suurin talvikisajoukkue Special Olympics Finlandin historiassa.

Kuusi suomalaislajia

Suomalaisurheilijoita osallistuu kisoissa kuuteen lajiin: alppihiihtoon, lumilautailuun, maastohiihtoon, lumikenkäilyyn, taitoluisteluun ja salibandyyn, joka on ensimmäistä kertaa virallisena lajina mukana kisaohjelmassa.

Alppihiihto ja lumilautailu kisataan Schladmingissa, maastohiihto ja lumikenkäily Ramsaussa sekä taitoluistelu ja salibandy Grazissa.


Special Olympics -kisoihin lähtevät taitoluistelijat harjoittelevat Hervannan jäähallissa Tampereella. Vasemmalta Milena Lumiketo, Ville-Matias Putila ja Elina Salminen. Kuvaaja Laura Vesa.


Itävallan Special Olympics -talvimaailmankisoihin valmistautuva Suomen joukkue kokoontuu Pajulahteen 11. – 12.2.2017

Suomen joukkue kokoontuu viimeiselle valmistautumisleirille Liikuntakeskus Pajulahteen Lahden Nastolaan 11. – 12. helmikuuta. Muu joukkue on koko päivän Pajulahdessa, mutta alppihiihtäjät viettävät suurimman osan päivästä Messilässä.

Lisätiedot Special Olympics -toiminnasta:
www.specialolympics.fi

Talvimaailmankisojen kisasivut:
www.austria2017.org
Haluatko lukea kehitysvamma-alan ajankohtaisia uutisia?


Tilaa Tukiliiton uutiskirje ja saat kerran viikossa koosteen uutisista omaan sähköpostiisi.

Uutiskirjeen voit tilata lähettämällä nimesi ja osoitteesi sähköpostilla osoitteeseen kvtl@kvtl.fi
Laita otsikoksi "Tilaan uutiskirjeen".

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1968
 

 
Takaisin