Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

20.2.2017
Esteetön kieli työelämässä 7.3.2017, Tampere
 

Tilaisuudessa kuulet, miten kielellä ja viestinnällä voidaan edistää tai rajoittaa vammaisen henkilön osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Saat kattavan esityksen selkokielen käytöstä. Uusi direktiivi edellyttää julkisilta verkkopalveluilta saavutettavuutta. Tilaisuudessa kuulet, mitä se tarkoittaa. Tilaisuuden järjestää Vates-säätiön Tiedolla vaikuttaminen -hanke (STEA) yhteistyössä Kehitysvammaisten Tukiliiton kanssa.

7.3.2017 tiistaina kello 9.15 - 15
Kehitysvammaisten Tukiliitto, Pinninkatu 51, Tampere

Tapahtumaan ovat tervetulleita työhönvalmentajat, viestijät ja projektihenkilöt, toimittajat ja muut aiheesta kiinnostuneet.

Tilaisuus on maksuton. Osallistujamäärä on rajallinen:
Ilmoittaudu tästä linkistä.

Ohjelmassa muun muassa:

Selkeä viestintä palvelee kaikkia. Kuinka potilasohjeet ja verkkosivut muuttuivat selkokielisiksi? Selkokielen koordinaattori Riikka Törnroos, Satakunnan sairaanhoitopiiri.
Satakunnan sairaanhoitopiiri on toteuttanut laajimman selkomateriaalin, mitä ilmeisesti kukaan julkinen toimija on tähän asti tuottanut. Mitä on tarvittu, että potilasohjeet ja verkkosivut saatiin selkokieliksi? Miten ammattitermit taipuivat? Mitä saavutettiin?

Ylen Selkouutiset – radiossa vuodesta 1992 ja televisiossa 2016 lähtien. Toimittaja Pertti Seppä ja toimittaja Pälvi Tammi, Ylen Selkouutiset. Yleisradio on tuottanut selkokielisiä uutisia vuodesta 1992 lähtien, ja televisiossa reilun vuoden. Millainen kuulija- ja katsojakunta niillä on, millaista niitä on tehdä ja mitä niistä on opittu? Selkouutisten tulevaisuus?

Työ- ja päivätoiminnan laatukriteerien vaatimukset selkokielellä. Työelämän asiantuntija Kari Vuorenpää, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry. Kehitysvammaisten Tukiliitossa on työstetty työ- ja päivätoiminnan laatukriteerien vaatimuksia selkokielellä. Miten prosessi opetti tekijäänsä?

Verkkosivujen esteettömyys – EU-direktiivi edellyttää. Saavutettavuuden testauksen asiantuntija Kimmo Sääskilahti, Annanpura Oy. Millaisia ongelmia aiheutuu siitä, kun sähköisten palveluiden saavutettavuus ei ole kunnossa? Mitä verkkopalvelujen saavutettavuus EU:n direktiivin mukaan tarkoittaa? Miten asiaa voi testata ja kehittää?

Lisätietoa
Tiina Jäppinen, 040 5929 645
tiina.jappinen@vates.fi

Tiedolla vaikuttaminen -hanke edistää vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä muun muassa keräämällä tietoa ja tuottamalla erilaisia sisältöjä. Hanke lisää tietoisuutta hyvistä työllistymisen käytännöistä ja esimerkeistä.
Lue lisää sivulta:
Tiedolla vaikuttaminen -hanke


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1963

 
   

 
Takaisin