Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

1.2.2017
Malikkeen perhetoiminta: ”Kaikki muuttui ja silmät aukesivat mahdollisuuksille”
 

Malikkeen perheille suunnatusta kyselystä selvisi, että kurssitoiminnalla on merkitystä. Monille perheille kurssille osallistuminen on ollut käännekohta aktiivisempaan arkeen.

Vuonna 2016 toteutettiin webropol-kysely Malikkeen perhekurssien vaikutuksista. Kysely oli suunnattu perheille, jotka olivat osallistuneet Malikkeen kursseille kuluneen 20 vuoden aikana. Kyselyyn vastasi 49 perheen äiti tai isä. Kyselyssä selvitettiin millaisia vaikutuksia Malikkeen kurssille osallistumisesta on ollut perheiden arkeen ja elämään.

Kyselyssä selvisi, että:

  • Kurssille osallistuminen oli tuonut vaihtelua perheiden elämään ja tarjonnut uusia kokemuksia vaikeavammaiselle lapselle.
  • Perheenjäsenten käsitys vaikeavammaisen perheenjäsenen kyvyistä ja voimavaroista oli kasvanut.
  • Perheet olivat saaneet uusia, hienoja kokemuksia sekä vertaistukea ja kurssille osallistuminen oli lisännyt perheiden jaksamista ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.
  • Perheet olivat saaneet Malikkeen kurssille osallistumisen myötä rohkeutta tehdä sellaisia asioita, mitä ei ennen oltu uskallettu. Iso osa perheistä kertoi, että Malikkeen kurssille osallistumisen myötä perheen arki oli muuttunut aktiivisemmaksi ja monet perheet olivat löytäneet uusia harrastuksia ja yhteistä tekemistä.
  • Perheet olivat päässeet kurssilla kokeilemaan monipuolisesti erilaisia toimintavälineitä ja saaneet tärkeää tietoa toimintavälineiden hankinta- ja rahoitusmahdollisuuksista.
  • Useat perheet olivat kurssin jälkeen vuokranneet toimintavälineen tai saaneet hankittua välineen omaksi.

 

Kyselyn yhteenvedon löydät täältä.

Malike

Malikkeen toiminnan tavoitteena on tarjota erilaisia osallistumisen mahdollisuuksia vaikeavammaisille lapsille ja aikuisille sekä lisätä tietoa ja vaikuttaa heidän osallistumistaan ja osallisuuttaan edistäviin asioihin.

Toimimme RAY:n / STEA:n tuella osana Kehitysvammaisten Tukiliiton toimintaa. Kohderyhmänä ovat ihmiset, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua. Toimimme valtakunnallisesti ja ilman diagnoosirajoja.

Lue lisää
www.malike.fi

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1961Vauhtia, vauhtia!
Pikkulasten Lumella-loma Vuokatin urheiluopistolla. Kuva Malike.
   

 
Takaisin