Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

27.1.2017
Vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta korvaa valtakunnallisen vammaisneuvoston
 

Valtioneuvosto on asettanut uuden vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunnan, jonka toimikausi on 26.1.2017 – 30.4.2019. Toimikunta korvaa nykyisen valtakunnallisen vammaisneuvoston. Muutos liittyy vammaisten henkilöiden oikeuksista tehdyn YK:n yleissopimuksen toimeenpanoon Suomessa.

Neuvottelukunnan puheenjohtaja on sosiaalineuvos Eveliina Pöyhönen sosiaali- ja terveysministeriöstä ja varapuheenjohtaja on yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Sari Loijas Vammaisfoorumi ry:stä. Neuvottelukunnan muut jäsenet edustavat muun muassa eri ministeriöitä, vammaisia henkilöitä sekä työmarkkinajärjestöjä. Kehitysvammaisten Tukiliiton edustajana neuvostossa on Susanna Lehti.

Vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä yleissopimuksen mukaisena koordinaatiojärjestelmänä. Neuvottelukunnan tehtävänä on helpottaa vammaisten henkilöiden oikeuksista tehdyn yleissopimuksen täytäntöönpanoon liittyvää toimintaa valtionhallinnon ja yhteiskunnan eri aloilla ja tasoilla.

Vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunnan lyhenne on VANE, joka oli myös Valtakunnallisesta vammaisneuvostosta käytetty lyhenne.

 

Lähde:
Sosiaali- ja terveysministeriö, tiedote 17/2017, 26.1.2017

 

 

 

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1958

 

 
Takaisin