Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

26.1.2017
Vammaiskortin mahdollisuudet Suomen kiertueella 2017
 

Tule kuulemaan lisää EU:n vammaiskortista ja keskustelemaan kortin mahdollisuuksista!

Vammaiskortin mahdollisuudet Suomen kiertueella -aikataulu:

Oulu 15.3. klo 10–14

Scandic Oulu, Saaristonkatu 4

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan

Rovaniemi 16.3. klo 10–14
Rovaniemen järjestötalo, Kansankatu 8

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan

Jyväskylä 22.3. klo 10–14
Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6 A 1

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan

Tampere 4.4. klo 12–15.30
Tulppaanitalo, Pinninkatu 51

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan

Turku 7.4. klo 12-15.30
Lounatuulet Yhteisötalo, Läntinen Pitkäkatu 33

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan

Lappeenranta 3.5. klo 12–15
Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan

Helsingfors (på svenska) 17.5. kl. 12–16
Institutet för hälsa och välfärd (THL), Mannerheimvägen 166

Läs mer

 

Vammaiskortin mahdollisuudet -tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Ohjelmassa on Vammaiskortti-hankkeen esittelyä, kokemuspuheenvuoroja ja yhteistä keskustelua.

Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä paikallisten järjestötoimijoiden kanssa. Paikkakuntakohtainen ohjelma ja puheenvuorot tarkentuvat kevään aikana. Kaikissa tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

 Huom! Tilaisuuksiin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan ylläolevista linkeistä.

 

Tavoitteena EU:n yhteinen vammaiskortti

Euroopan komissio on myöntänyt rahoituksen yhtenäisen EU:n vammaiskortin (EU Disability Card) toimeenpanemiseksi Suomessa. Vammaiskortin tavoitteena on vammaisten ihmisten yhdenvertaisuuden, osallisuuden ja liikkuvuuden edistäminen Euroopassa. Vammaiskortti-hankkeen aikana vuosina 2016-2017 luomme edellytykset kortin käyttöönottoon Suomessa. Samalla selvitämme kuka voi saada halutessaan Vammaiskortin, miten korttia haetaan ja mitä kortilla voi saada.

Vammaiskortin mahdollisuudet -tilaisuuksissa pyritään kuulemaan, mitä eurooppalainen Vammaiskortti voi tarjota vammaisille ihmisille, heidän avustajilleen ja saattajilleen eri puolilla Suomea. Entä mitä hyötyä kortista voisi olla alueellisesti ja valtakunnallisesti palveluntarjoajille kulttuuri-, liikenne-, liikunta-, ja muilla vapaa-ajan sektoreilla?

EU:n Vammaiskortin toimeenpanoa valmistellaan tällä hetkellä Suomen lisäksi Belgiassa, Italiassa, Kyproksella, Maltalla, Virossa ja Romaniassa. Kortti on jo käytössä Sloveniassa. Suomessa kortin käyttöönoton valmistelu toteutetaan vammaisjärjestöjen yhteistyönä.

Suomen Vammaiskortti-hanketta koordinoi Kehitysvammaisten Palvelusäätiö yhteistyökumppaneidensa kanssa (vammaisjärjestöt, Kela, STM ja THL).

Vammaiskortti on vammaisille ihmisille ja palveluntarjoajille vapaaehtoinen. Vammaiskortilla ei määritellä lakisääteisiä vammaispalveluita.

Vammaiskortti on väline, jolla voidaan tukea vammaisten ihmisten osallisuutta ja hyviä palvelukokemuksia. Vammaiskortilla vammaisuuden voi halutessaan osoittaa esimerkiksi lippukassalla. Vammaiskortti-hankkeen aikana neuvottelemme eri alojen (liikenne-, kulttuuri-, liikunta- ja muut vapaa-ajan kohteet) palveluntarjoajien kanssa siitä, millaisia muita etuja, hyötyjä tai palveluita vammaiskortilla olisi mahdollista tarjota.

Lisätietoja: www.vammaiskortti.fi
facebook.com/vammaiskortti
twitter.com/vammaiskortti
instagram.com/vammaiskortti

 

 
Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1956

 

 
Takaisin