Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.1.2017
Tukiliiton liittohallituksen kokous 11. - 12.11.2016
 

Tämä on tiedote Kehitysvammaisten Tukiliiton liittohallituksen päätöksistä. Tiedote sisältää kaikki päätökset, jotka voidaan julkaista, sekä kokouksen ilmoitusasioita.


Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Liittohallituksen kokous 11. – 12.11.2016

Liittohallitus antoi Kehitysvammaisten Tukiliiton lausunnon Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksen marraskuussa tekemiin sääntötarkistuksiin. Liittohallitus katsoi, että Kehitysvammaisten Palvelusäätiön tekemät sääntömuutokset ovat perusteltuja. Hallitus päätti puoltaa sääntömuutoksia.

Kokouksessa jatkettiin Tukiliiton järjestörakenteen ja päätöksentekomallin uudistuksen valmistelua. Toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja esittelivät valmistelutyöryhmän tekemää ehdotusta. Asian valmistelu jatkuu hallituksen valmistelevassa työryhmässä ja seuraavassa liittohallituksen kokouksessa.

Hallitus päätti liiton varainhankinnan kehittämisen linjauksista hallituksen asettaman työryhmän esityksen mukaisesti. Varainhankinnassa painotetaan mm. rahankeräyksiä ja jäsenhankintaa.  

Liittohallitus kävi läpi liiton talousarvion toteumaraportin ja maksuvalmiussuunnitelman.

Kokouksessa saatettiin tiedoksi myös mm. seuraavia ilmoitusasioita:

Best Buddies -kaveritoiminta sai Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry:n Nuori toimija -tunnustuksen. Tunnustus luovutettiin 19.10. Turussa.

Tukiliitto antoi lausunnon sote- ja maakuntauudistusta koskevan lakipaketin esitysluonnoksiin ja hallituksen esitykseen sote-palvelutuottajalaista. Lausunnot on julkaistu kotisivulla.

Tukiliitto on käynnistänyt yhteistyön Asianajotoimisto Lehtinen, Sinivaara & Syrjänen Oy:n (Asianajotoimisto Facta 1.1.2017 alkaen) kanssa testamenttiasioiden tiimoilta.

Seuraavaan Pieni ele -keräykseen (Kuntavaalit 2017 ja Presidentinvaali 2018) tuli 123 ilmoittautumista Tukiliiton jäsenyhdistyksiltä.

Tukiliiton sote-työryhmä käynnistyy joulukuussa. Työryhmään on kutsuttu kahdeksan jäsentä eri puolelta Suomea. Ensimmäisessä kokoontumisessa käydään läpi yleiskatsaus sote- ja maakuntauudistukseen sekä Tukiliiton yhdistystoimijoille tehtyyn tarvekartoitukseen. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa keväällä ja siihen voidaan tarvittaessa ottaa myös uusia jäseniä. Työryhmän tarkoitus on olla innostamassa vaikuttamiseen ja kehittämässä välineitä siihen.

 

Tukiliiton Aluetreffit järjestetään kuudella paikkakunnalla ensi vuonna:

  • 11.3.2017 Helsinki
  • 25.3.2017 Harjavalta
  • 25.3.2017 Oulu
  • 30.9.2017 Tampere
  • 7.10.2017 Kuopio ja
  • 25.11.2017 Rovaniemi.

Koulutuspäivissä on kaksi rinnakkaissessiota. Toisessa sote-asiaa, sosiaaliturvakoulutus, toisessa selkokielinen vaikuttamiskoulutus. Yhteisessä osuudessa käsitellään tukiyhdistysten ja Me itse -ryhmien yhteistyötä. Oulun päivässä on lisäksi ohjelmaa lapsiperheille.

Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunnan VIII konferenssi ”Sadassa vuodessa kansalaiseksi” pidetään 29. - 30.3.2017.

Hallituksessa aloittaa vuoden 2017 alussa kaksi uutta jäsentä, Heikki Suvilehto ja Sirkku Lappalainen-Ruppa.

Lisää tietoa:
toiminnanjohtaja Risto Burman,
puhelin 050 55 69 900

 

 

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1935

 

 
Takaisin