Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

21.11.2016
12 tarinaa erityislapsen vanhemmuudesta ja MHL:n teemalähetys YLE Puhe klo 16 ja Areena
 

Marja Hintikka Live on julkaissut artikkelikokonaisuuden Erityislasten vanhemmuudesta. Juttusarjaa varten ohjelmatiimi haastatteli keväällä 2016 yli 60 erityislapsen vanhempaa, joiden joukosta valittiin 12 tarinaa ympäri Suomen.

Tarinoissa välittyy tunteiden kirjo: uupumusta, epäonnistumista, syyllisyyttä, valtavaa riemua, kuolemanpelkoa, turhautumista, arvottomuutta suoritusyhteiskunnan paineissa – ja hiilenä hehkuvaa ärtymystä erityislapsiin kohdistuvaa syrjintää ja epätasa-arvoisuutta kohtaan. Ja kuitenkin kaiken läpi siivilöityy sitkeä elämänilo ja ronski huumori. Erityisperheissä nauretaan paljon ja uskalletaan elää!

Marja Hintikka Liven teemana on erityislapset maanantaina 21.11.2016 klo 21.00 TV2  (Katso ohjelma Areenassa) ja
tiistaina 22.11. klo 16 Yle Puhe

Ohjelmatiimi kannustaa twiittamaan tunnisteella #yleMHL

Facebook-yhteisö löytyy osoitteesta:
www.facebook.com/marjahintikkalive

 

Erityislasten vanhempien puheenvuoro: Kaksitoista tarinaa erityisarjesta

yle.fi/aihe/artikkeli/2016/11/16/erityislasten-vanhempien-puheenvuoro-kaksitoista-tarinaa-erityisarjesta

Sivustolta löytyvät tarinat:

 • Neljän erityislapsen äiti Sari Vantaalta teki itsestään lastensuojeluilmoituksen, kun tunsi, etteivät omat voimat ja keinot enää riittäneet.
 • Helsinkiläinen Anu lepistö on äiti, joka teki vaikeimman mahdollisen valinnan ja antoi lapsensa laitokseen.
 • Kempeleläisen Teijan ja hänen yhdeksän vuotiaana Melakseen sairastuneen tyttärensä Hannan tarina on koskettava kuvaus luopumisesta.
 • Joensuulainen Laakkosen perheen syntyi vuosi sitten erityisyllätys. Lemmy syntyi vaikeasti vammaisena ja ensimmäinen vuosi erityislapsen vanhempana on ollut raskas, mutta avartava niin Ninnille kuin Ismollekin.
 • Niina ja Lalli ovat "ne vaikeimmat" vanhemmat Raumalta. He eivät koskaan lakkaa puolustamasta vaikeasti vammaisen tyttärensä oikeuksia.
 • Lappeenrantalaisten Johannan ja Antin Eppu sairastaa Catch-22-oireyhtymää. Eppu asui sairaalassa elämänsä ensimmäiset puolitoista vuotta.
 • Järvenpääläisen Sannan aamut kuluvat Tourette syndroomaa ja ADHD:ta sairastavan sekä erityisherkkyyksien kanssa painivan Jarkko-pojan sukkien venytyksessä
 • Helsinkiläinen Anne-Mari syyllistää helposti itseään autistisen poikansa erityisyydestä.
 • Turkulaisen Sadun suuri suru on, ettei kukaan tunnu hyväksyvän tai ymmärtävän hänen käytöshäiriöistä poikaansa.
 • Hattulasta kotoisin olevat Jani ja Maija taistelevat, jotta heidän lapsensa Juhon Prader-Willin syndrooma otettaisiin vakavasti.
 • Limingassa asuva kehitysvammainen Ulla jää usein ilman ystävää ja se huolestuttaa äiti Maaritia.
 • Kahden erityislapsen äiti Malla tekee elämänsä tärkeintä ja haastavinta työtä, on lapsensa omaishoitaja. Tätä työtä tehdään tunteista suurimmalla, rakkaudella omaan lapseen. Hänen tyttärellään Aavalla on kuulovamma ja neurokirjon ongelmia, pojalla Leevillä on vaikea luustosairaus.

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on 
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1900

 

 
Takaisin