Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

21.1.2011
Tukiliitto julkaisee uudet kotisivut
 

Tiedottaja Sanna Välkkilä kertoo,
että Kehitysvammaisten Tukiliitto
aloittaa juhlavuoden julkaisemalla uudet kotisivut.


Miksi Tukiliiton sivuja uudistetaan?
– Edellisestä uudistuksesta on jo viisi vuotta. Nykyään kotisivuja uudistetaan keskimäärin kolmen vuoden välein, sillä tekniikka kehittyy koko ajan. Erilaiset mahdollisuudet verkon hyödyntämiseen tulevat uudistuksen myötä paremmin käyttöön.

Mikä uudistuksessa muuttuu?
– Uudistuksella halutaan nykyaikaistaa sivujen ilmettä ja tehdä sivuista käyttäjäystävällisemmät. Navigaatiota selkeytetään eli eri aihealueiden löytäminen halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi.
– Sivujen sisältöä on esimerkiksi ryhmitelty käyttäjien mukaan, jolloin eri käyttäjäryhmät voidaan ottaa paremmin huomioon.

Mitä uutta sivuille tulee?
– Kehitysvammaisten ihmisten kädentaitoja ja taidetta nostetaan esiin uudessa verkkokaupassa. Myyntiin tulee esimerkiksi Jack Heiskasen pupu ja nalle -tuotesarja.
– Toisena uutena asiana voisin mainita, että Tukiliiton uutiskirjeen voi tilata jo etusivulta. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia kehitysvammaalan tapahtumia ja uutisia. Esimerkiksi Turun Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry on jo nyt hyödyntänyt uutiskirjettä omalla kotisivullaan.

Olemmeko me somessa?
– Sosiaalinen media eli some tulee näkymään sivuilla: niille on mahdollista liittää blogi sekä pieni kyselylomake. Sivujen sisällön voi linkittää facebook-sivuille. Ajankohtaista ja tapahtumia-palstoille tulee mahdollisuus käyttää RSS-syötteitä, joiden avulla käyttäjät voivat tilata kotisivujen sisältöä itselleen.

Miten yhdistykset näkyvät sivuilla?
– Yhdistykset ja piirit näkyvät sivuilla kuten ennenkin. Edelleen sivuilta löytyvät muun muassa yhdistysten yhteystiedot, yhdistystoiminnan tueksi tehdyt materiaalit ja asiakirjamallit. Nyt onkin yhdistysten hyvä aika päivittää omat tietonsa lähettämällä sähköpostia jäsensihteeri Sinikka Niemelle, sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kvtl.fi

– Työn alla on uusi sivupohja yhdistysten ja tukipiirien käyttöön. Halukkaat yhdistykset ja piirit voivat kopioida käyttöönsä uuden sivupohjan ja ohjeet, joiden avulla omien kotisivujen rakentaminen helpottuu.

Milloin uudet sivut julkaistaan?
Uudet sivut julkaistaan 1.2.2011. Tänä vuonnahan Kehitysvammaisten Tukiliitto on toiminut 50 vuotta, joten pääsemme juhlistamaan juhlavuotta myös verkossa.

Teksti Jaana Teräväinen


 
Takaisin