Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

10.11.2016
Tampereen Työväen Teatteri järjestää rajattoman teatterinäytännön
 

TTT:n syyskauden lastenteatteriuutuus Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus nähdään perjantaina 9.12. klo 18.30 erityisenä rajattomana esityksenä Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Rajaton esitys tarkoittaa erikoisnäytäntöä, joka on suunniteltu sellaisille katsojille, joille teatteriin tuleminen on ollut aikaisemmin haastavaa. Rajaton esitys soveltaa Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa jo vuosien ajan käytettyä mallia, joka tunnetaan nimellä ”relaxed performance” tai ”Autism friendly performance”.

Esitys fasilitoidaan siten, että erityisesti autismin kirjoon kuuluvat lapset sekä perheet voisivat kokea olonsa teatterissa lämpimästi tervetulleeksi.Kuinka rajaton esitys sitten käytännössä eroaa tavallisesta näytännöstä?

  • Ennakkomateriaalina teatterin kotisivuille laaditaan sosiaalinen kuvakäsikirjoitus saapumisesta teatterille ja kulkemisesta katsomoon.
  • Esityksestä on selkokielinen tiivistelmä ja käsiohjelma.
  • Lapsi saa ottaa esitykseen mukaan itselleen tarpeellisia leluja ja esineitä.
  • Ääni- ja valotasoja on madallettu.
  • Salin ovet pidetään auki koko esityksen ajan.
  • Lapsi voi poistua lämpiöön hiljaiseen tilaan.

Rajaton esitys suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Tampereen seudun autismiyhdistys TSAU ry:n sekä Setlementti Tampere ry:n Omavoiman kanssa. Mukana yhteistyössä on myös Tampereen yliopisto. Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus on Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotanto.

Teatteri Siperia on aiemmin tänä vuonna tehnyt muun muassa Toinen katse -esityksen yhteistyössä kehitysvammaisten Wärjäämö-toimintakeskuksen teatteriryhmän kanssa.

 

 

 

 

Kuvissa
1) Maija Koivisto (Vesta-Linnea) ja Marika Heiskanen (Alexandra, aavelapsi). Valokuva Kari Sunnari.

2) Etualalla Maija Koivisto (Vesta-Linnea) ja Valtteri Lehtinen (Freja, vauva) ja takaa vasemmalta Tuukka Huttunen (Paul-Axel, isoveli) ja  Riikka Papunen (Wendla, pikkusisko). Valokuva Kari Sunnari.
3) Janne Kallioniemi (Viktor, isäpuoli). Valokuva Kari Sunnari.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1895

 
   

 
Takaisin