Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

9.11.2016
Kettukin taideteko -palkinto Aula-työkotien ME!-projektille
 

Kettukin Vuoden 2016 Taideteko-palkinto ojennettiin Aula-työkotien ME!-projektille edistyksellisestä vertaisohjaajatoiminnan kehittämisestä. Taideteko-palkinto myönnetään vuosittain erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kulttuuria vahvasti edistäneelle taholle.

ME!-projektissa tutkitaan yhteisötaiteen keinoin, miten kehitysvammaisille suunnatuissa palveluissa mahdollistuu vammaisten ja vammattomien henkilöiden tasavertainen kohtaaminen ja osallisuus.

Projektissa kehitetään hyviä käytänteitä, joilla voisi tulevaisuudessa mahdollistaa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden tai käsityöläisten yhteiskunta- ja työelämämahdollisuutta.

Aula-työkodissa on pitkään kehitetty vertaisohjaajuuteen perustuvia yhdenvertaisuutta ja osallisuutta edistäviä työtapoja. Kehitystyö sai alkunsa työtoiminnassa olevien kehitysvammaisten henkilöiden omasta toiveesta.

 Janette Aho Aula-työkeista vastaanotti palkinnon Kettukin Päivi Liljalta. (Kuva Lumi Loun / FB)

- Me näemme Aula-työkodissa, että vertaisohjaamisessa keskeistä ei ole yksilön vamma tai vammattomuus, vaan yhteisesti jaettu kokemus ja todellisuus – vaikkapa taiteilijuus, samaan yhteisöön kuuluminen tai yhteisön yhteinen halu oppia uusia asioita. Toive kuvataiteellisesta työskentelystä käsityöperustaisen toiminnan rinnalla on tullut kehitysvammaisilta itseltään. Osallistujien ME!-henki on yhteisötaiteessa näkynyt intona, ihmettelynä ja toisten ihmisten kohtaamisena, projektikoordinaattori Janette Aho Aula-työkodista kertoo.

Vuoden taideteko -palkinto

Vuoden taideteko -palkinto jaettiin tänä vuonna 11. kerran. Palkinnolla halutaan antaa tunnustusta erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta ja kulttuuria edistäneille henkilöille tai tahoille.

Aula-työkodit

Vuonna 1937 perustettu helsinkiläinen Aula-työkotien kannatusyhdistys ry järjestää kehitysvammaisille aikuisille muun muassa työhönvalmennusta.

ME!-projekti on saanut tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lisää projektista:
http://www.aula-tyokoti.fi/index.php/me-yhteisotaideprojekti/

 


 
Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1894
 

 
Takaisin