Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

2.11.2016
100 vuotta järjestötoimintaa Suomessa -seminaari 5.12.2016, Tampere
 

100 vuotta järjestötoimintaa Suomessa -seminaari

to 15.12. Tampere-talolla (Yliopistonkatu 55, Tampere)

Yhdistykset ja järjestöt ovat luoneet kansalaisyhteiskuntaa itsenäisessä Suomessa pian 100 vuoden ajan. Mitä ne ovat saaneet aikaan? Entä miltä näyttää tulevaisuus: kuinka järjestötoiminnasta tehdään mielekästä myös seuraavaksi sadaksi vuodeksi? 100 vuotta järjestötoimintaa Suomessa -seminaari tarjoaa näkökulmia muutosten kohtaamiseen sekä antaa Sinulle mahdollisuuden esittää omasi.

Opintokeskukset kutsuvat järjestöjen ja yhdistysten työntekijät, luottamushenkilöt, aktiivit ja vapaaehtoiset kuulemaan puheenvuoroja ja jakamaan ajatuksia. Seminaari on Opintokeskusten järjestöt muutoksessa -hankkeen päätöstilaisuus.

Maksuton seminaari alkaa aamukahvilla ja päättyy jouluiseen glögitarjoiluun. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.11.

Seminaarin ohjelma


Kuvia Kehitysvammaisten Tukiliiton historiasta


Ensimmäinen kehitysvammaisten päivä järjestettiin 1962. Tapahtumassa esitettiin englantilainen elokuva lapsen kehittymisestä.Tukiliiton ensimmäinen taideleiri 1975 keräsi osallistujia eri puolilta maata. Teemoja olivat muun muassa nukketeatteri ja musiikki. Oikealla vetäjä Eeva-Kaisa Mäkinen.
Kangasalan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n ja Kehitysvammaisten Tukiliiton edustajat pyysivät 1975 presidentti Urho Kekkosta kalakisojen suojelijaksi.


Sodankylässä myytiin kahdessa tunnissa 400 litraa hernekeittoa, kun paikallinen yhdistys tempaisi vammaisten vuonna 1981.

Kuvat: Kehitysvammaisten Tukiliitto ryTämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1886

 

 
Takaisin