Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

14.10.2016
Teatterin keinoin kohti tuettua päätöksentekoa
 

Meillä jokaisella on oikeus tulla kuulluksi omissa asioissamme ja tehdä omaa elämäämme koskevia valintoja. Oman mielipiteen tai näkemyksen muodostaminen ja ilmaiseminen vaatii aina elämänkokemusta, tietoa ja taitoa, siksi siihen pitää kasvaa ja sitä pitää harjoitella.

Teatterista voimaa vuorovaikutukseen -hankkeessa on etsitty yhdessä keinoja oman äänen kuulluksi tulemiseen. Hankkeessa mukana ollut porukka pohti yhdessä myös tuetun päätöksenteon käsitettä. Voit tutustua pohdintaan ja tehtyihin harjoituksiin youtube-videoilta.

Harjoitukset perustustuvat Teatteri Telakan ja Kehitysvammaisten Tukiliiton yhteistyössä kehittämään vuorovaikutukselliseen ryhmäntoimintaan kehitysvammaisten kanssa. Yhteistyöstä syntynyt opas on tarkoitettu kaikille, joita teatterin menetelmät ja vuorovaikutruksen kehittäminen kiinnostavat:

Teatterista voimaa vuorovaikutukseen -opas (pdf) 

 

Tuetulla päätöksenteolla voidaan viitata joko maailmalla jo vuosia kehitettyyn tuetun päätöksenteon järjestelmään tai tarkoittaa vapaamuotoista, arjen eri tilanteisiin tarkoitettua päätöksenteon tukea. Varsinaista lakiin perustuvaa tuetun päätöksenteon järjestelmää tai nimettyä palvelua ei meillä Suomessa vielä ole, mutta sitä on mahdollista myöntää jo nykyisen lainsäädännön perusteella. YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva sopimus edellyttää lakiin perustuvan järjestelmän luomista meillekin.

 

 

 

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1878

 

 
Takaisin