Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

11.10.2016
Best Buddies -toiminnalle Allianssin Nuori toimija -tunnustus
 

Tukiliiton Best Buddies on saanut Allianssin Nuori toimija -tunnustuspalkinnon. 

Allianssi on jakanut Nuori toimija -tunnustuksia osana Nuorisotyön viikkoa. Tänä vuonna ehdotuksia haettiin avoimella haulla erityisesti yhdenvertaisuuteen liittyen. Nuorisotyössä ja -toiminnassa ovet ovat auki kaikille. Nuorisotyön viikolla toteutettavan #HupparikansanPuolella ja #Syrjinnästävapaa -teemaisen kampanjan tavoitteena on tuoda esille nuorten moninaisuus ja sen huomioiminen nuorisotyössä.

Nuori toimija -tunnustus on tarkoitettu kiitokseksi ja kannustukseksi nuorille toimijoille ja heidän hankkeilleen sekä omalla toiminnallaan nuorten asemaa ja heidän toimintaansa edistäneille aikuisille. 

Vuonna 2009 uusitun Nuori toimija -tunnustuksen "Kannustushuuto" on suunnitellut nuori muotoilija Niko Riepponen. Riepponen näkee tunnustuksen kannustuksena ja huutomerkkinä. Tunnustuksessa nuori tyttö ja poika ovat kannustamassa asiaa tai ihmistä, johon uskovat.

Allianssin perustelut Best Buddies -toiminnan palkitsemiselle:

Best Buddies on vapaaehtoistoimintaa, joka yhdistää kehitysvammaisen ja vammattoman ihmisen tasavertaiseen kaveruuteen. Kaveritoiminta on tarkoitettu erityisesti kehitysvammaisille ja vammattomille nuorille. Suomessa toimintaa järjestää Kehitysvammaisten Tukiliitto RAY:n tuella.

Toiminta yhdistää kavereiksi kaksi mahdollisimman samankaltaista ihmistä, joista toisella on kehitysvamma ja toisella ei. Kaverit ovat keskenään useimmiten samaa sukupuolta, samanikäisiä ja kiinnostuneita samanlaisista asioista.

Toimintaa on kehitetty projekteissa vuodesta 2007 lähtien. Nyt vakiintumassa olevaa toimintaa järjestetään tällä hetkellä Tampereen sekä Jyväskylän kaupunkiseuduilla. Jyväskylän seudulla Best Buddies tekee myös yhteistyötä nuorisopalveluiden kanssa sen edistämiseksi, että kehitysvammaiset nuoret voisivat yhdenvertaisesti osallistua kaikille nuorille avoimeen toimintaan.

Best Buddies -toiminta edistää nuorisotyön inklusiivisuutta ja yhdenvertaisuutta.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miisa Sankila, Anniina Ahlholm, Mari Härkönen ja Pia Mölsä vastaanottivat palkinnon. Kuva: Antti Kivijärvi

 

Kaikki tunnustuksen saaneet ja valintojen perustelut löytyvät Allianssin sivuilta: alli.fi/sitenews/view/-/nid/4880/ngid/40 

Allianssi on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö.

 

 

 

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1877

 

 
Takaisin