Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.10.2016
Puhevammaisten viikko 3. – 9.10.2016
 

Puhevammaisten viikko käynnistyy tänään 3.10.2016.

Puhevammaisten viikko tuo esiin tietoa, puhevammaisten omaa ääntä, elämäntarinoita ja onnistuneita apuvälineratkaisuja, joiden avulla puhevammaiset ihmiset voivat osallistua yhteiskunnan normaaliin toimintaan. Tapahtumia on eri puolilla Suomea.

 

Kohtaa rohkeasti –teeman avulla halutaan rohkaista puhevammaisten henkilöiden lähi-ihmisiä ottamaan käyttöön olemassa olevia kommunikointikeinoja kuten eleitä, ilmeitä, piirtämistä, Papunetin kuvia ja kuvatyökalun kuvastoja, vaikka oikeaa keinoa ei vielä olisikaan löydetty. Lisäksi halutaan rohkaista puhevammaisia ihmisiä ilmaisemaan itseään rohkeasti niillä keinoilla, joita hänellä on käytössään.

Tänä vuonna puhevammaisten viikolla vietetään myös kansainvälistä Intensive Interaction -viikkoa. Viikon aikana tehdään voimauttavan vuorovaikutuksen toimintamallia tunnetuksi. Tavoitteena on tuoda vuorovaikutuksen iloa ja elämyksiä vaikeimmin kehitysvammaisille ja autismin kirjon ihmisille. Tikoteekki haastaa mukaan Kohtaa rohkeasti -kampanjaan, jonka avulla levitetään tietoa voimauttavasta vuorovaikutuksesta. Tulosta kampanjaesite (pdf).

Puhevammaisten viikkoa koordinoi Kehitysvammaliiton tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekki. Kehitysvammaliitosta on mukana myös Papunet-verkkopalveluyksikkö. Yhteistyökumppaneina ovat lukuisat puhevamma-alan järjestöt ja muut toimijat.

 

Lähde: www.puhevammaistenviikko.fi
 

 

 

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1875

 

 
Takaisin