Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

29.3.2017
KVANK: Sadassa vuodessa kansalaiseksi -juhlakonferenssi 29. - 30.3.2017
 

Konferenssi 29. - 30.3.2017, teemana kehitysvammaisen ihmisen elämä satavuotiaassa Suomessa

Miten kehitysvammaisen ihmisen kansalaisuus toteutuu 100-vuotiaassa Suomessa ja kuka lopulta tekee ne elämän tärkeimmät ratkaisut? Kaksipäiväisessä konferenssissa seuraamme kehitysvammaisten ihmisten matkaa satavuotiaan Suomen kansalaisiksi. Juhlimme vuonna 2016 ratifioitua vammaisten ihmisten oikeuksia koskevaa YK:n yleissopimusta ja pohdimme, miten itsemääräämisoikeus, täysi osallisuus ja valinnan mahdollisuudet toteutuvat kehitysvammaisen ihmisen elämässä.

Kuulemme konferenssin aikana useita kokemusasiantuntijoita ja alan johtavia tiennäyttäjiä. Valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen tuo perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula. Kansainvälistä näkökulmaa toiseen konferenssipäivään tarjoavat professori Gerard Quinn (NUI Galway, Irlanti), pääsihteeri Luk Zelderloo (EASPD, Belgia) ja professori Johans Tveit Sandvin (Faculty of Social Science, NORD University, Norja). Tilaisuuden juontaa Päivi Storgård.

Konferenssi järjestetään 29. - 30.3. osoitteessa Royal at Crowne Plaza, Mannerheimintie 50, Helsinki.


Tapahtuman ohjelma.

Konferenssin järjestää KVANK eli Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta. KVANK on kehitysvamma-alan järjestöjen ja julkisten toimijoiden yhteistyöverkosto. FDUV,  Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Kehitysvammaliitto ovat mukana sen toiminnassa.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on:
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1852

 
   

 
Takaisin