Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

8.9.2016
Tänään: Ei myytävänä! Tule ottamaan kantaa Kansalaistorille 8.9.
 

Ei myytävänä! Kannanotto ihmisarvoisen elämän puolesta torstaina 8.9. klo 14–16 Kansalaistorilla Helsingissä. 

Huutolaislaki ei ole enää voimassa. Miten on mahdollista, että ihmisten perusoikeudet eivät silti vieläkään toteudu tämän päivän Suomessa?

Suomi ratifioi viimein vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen kesäkuussa 2016. Sopimus kieltää kaikenlaisen vammaisiin henkilöihin kohdistuvan syrjinnän, korostaa vammaisten ihmisten yhdenvertaisuutta ja edellyttää vammaisten ihmisten osallisuutta kaikessa päätöksenteossa. YK:n vammaissopimuksen artiklan 19 mukaan vammainen itse päättää asumisestaan eikä ole velvollinen käyttämään ennalta määrättyjä asumisjärjestelyjä.

Samaan aikaan vammaisten ihmisten asumispalveluita kuitenkin kilpailutetaan Suomessa tavoilla, jotka eivät huomioi asukkaan tarpeita, hänen mielipiteitään tai itsenäisen elämän ja osallisuuden toteutumista. Olisiko sinusta normaalia, ettet voisi itse päättää kenen kanssa asut ja missä asut?

Espoon kaupungin järjestämä vammaisten henkilöiden asumispalveluiden kilpailutus, joka toteutettiin sähköisenä huutokauppana keväällä 2016, on yksi herättävä esimerkki siitä, miten vammaisten ihmisten oikeudet voidaan lopulta sivuuttaa kustannustehokkuuteen vedoten.

Hankintalakia uudistetaan parhaillaan. Tuleeko huutokauppamenettelystä pian normi? Emme halua, että oma elämämme on myytävänä!

Tule sinäkin mukaan osoittamaan tukesi meidän kaikkien ihmisarvoisen elämän puolesta Ei myytävänä! -tapahtumaan torstaina 8.9.2016 klo 14–16 Kansalaistorille Helsinkiin!

Ohjelmassa kannanottoja ja tervehdyksiä alan asiantuntijoilta ja muun muassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäiseltä ja Merja Kyllöseltä. Tapahtuman musiikista vastaavat Pertti Kurikan Nimipäivät, Tumppi Varonen, Kalle Salonen ja Kalle Havumäki.

Tapahtuman järjestävät Vammaisfoorumi ja Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta (KVANK).

 

Lisätietoja:

Risto Burman
Toiminnanjohtaja, Kehitysvammaisten Tukiliitto
risto.burman@kvtl.fi
p. 050 5569 900

Kalle Könkkölä
Toiminnanjohtaja, Kynnys ry
kalle.konkkola@kynnys.fi
p. 050 050 3516

Lisbeth Hemgård
Verksamhetsledare, FDUV
lisbeth.hemgard@fduv.fi
t. 040 526 4369

 

Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta (KVANK) on kehitysvamma-alan järjestöjen ja julkisten toimijoiden yhteistyöverkosto. Neuvottelukunta edistää YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan yleissopimuksen toimeenpanoa Suomessa ja tekee työtä asumiseen, työhön ja päivätoimintaan liittyvien palveluiden laadukkaan järjestämisen puolesta. Vammaisfoorumi ry on vuonna 1999 perustettu 32 valtakunnallisen vammaisjärjestön yhteistyöjärjestö, joka edistää vammaisten ihmisten yhteiskunnallista asemaa ja hyvinvointia.

 

Kutsu pdf-muodossa:
Ei myytävänä! -kutsu

Tapahtuman sivu Facebookissa:
Ei myytävänä!

 

 
Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1831

 

 
Takaisin