Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

2.8.2016
KSML: Sosiaalihuollon ammattihenkilön pätevyyden voi pian tarkistaa rekisteristä
 

Sosiaalihuollon ammattihenkilöstön pätevyyden pääsee pian tarkastamaan netissä avattavasta julkisesta Suosikki-rekisteristä. Siitä tulee samanlainen kuin terveydenhuollon ammattihenkilöt listaavaa Terhikki-rekisteri, joka on ollut käytössä jo usean vuoden.

Suosikki on tarkoitus avata netissä parin viikon kuluttua, jolloin siellä on haettavissa ensimmäiset rekisteriin viedyt sosiaalihuollon ammattihenkilöt. Valvira on vastaanottanut noin kolme tuhatta hakemusta. Osalle sosiaalihuollon ammattilaisista on annettu rekisteröitymiseen siirtymäaikaa ensi vuoden loppuun saakka.

Suosikkiin rekisteröityvät sekä laillistetut että nimikesuojatut sosiaalihuollon ammattihenkilöt. Laillistettuja ammattinimikkeitä ovat sosiaalityöntekijä, sosionomi ja geronomi. Nimikesuojattuja ammatteja ovat taas lähihoitaja, kodinhoitaja ja kehitysvammaistenhoitaja. Jatkossa sosiaalihuollossa kukaan ei voi työskennellä noilla nimikkeillä ellei hän ole Suosikki-rekisterissä.

Suosikin taustalla oleva sosiaalihuollon ammattihenkilölaki ei vaikuta kelpoisuuksiin. Perushoitaja tai apuhoitaja on edelleen ja siirtymäajan jälkeenkin kelpoinen toimimaan lähihoitajan tehtävässä sosiaalihuollossa, vaikka ei voikaan saada ammattihenkilörekisteröintiä.

Jatkossa Suosikki löytyy samasta osoitteesta kuin JulkiTerhikki:
https://julkiterhikki.valvira.fi

 

Lähde: Keskisuomalainen 2.8.2016
 

 


Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1828

 

 
Takaisin