Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

23.6.2016
Onko lukeminen hankalaa? Omasta kirjastosta voi hakea Celian äänikirjoja kesäkuunneltavaksi
 

Celian äänikirjapalvelu kehitysvammaisille ja muille lukemisesteisille henkilöille omasta kirjastostasi                   

Tiesitkö, että kehitysvammainen henkilö voi käyttää Celian äänikirjapalvelua? Kehitysvammasta tai muusta lukemisesteestä huolimatta jokaisella on mahdollisuus opiskella, harrastaa ja nauttia kirjallisuudesta äänikirjoja kuuntelemalla.

Jo yli 300 yleistä kirjastoa ympäri Suomen tarjoaa Celian äänikirjapalvelua. Celian äänikirjapalvelussa on kymmeniätuhansia eri kirjoja. Kauno- ja tietokirjallisuutta löytyy kaikenikäisille. Äänikirjoina on myös selkokirjoja.

Kenelle Celia on tarkoitettu?

Celian äänikirjat on tarkoitettu niille henkilöille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa.

Lukemisesteen syitä ovat mm. kehitysvamma, lukivaikeus, oppimisvaikeus, heikentynyt näkö tai lihastauti. On arvioitu, että ainakin viidellä prosentilla suomalaisista on erilaisia lukemisen esteitä.

Miten Celia toimii?

Celian äänikirjojen kuuntelijaksi pääsee käymällä kirjastossa. Kirjastosta saa tunnukset Celian äänikirjapalveluun ja opastusta palvelun käytössä.

Äänikirjapalvelun käyttäjät voivat kuunnella äänikirjoja vapaasti ja maksutta verkosta. Palveluun liittymistä varten ei tarvitse olla erillistä todistusta lukemisesteestä.

Äänikirjoja voi kuunnella suoraan verkosta eri laitteilla.  Äänikirjojen kuuntelu tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella onnistuu missä ja milloin tahansa.

 

Jos äänikirjojen kuuntelu verkosta ei onnistu?

Monista kirjastoista voi lainata Celian äänikirjoja myös CD-levyinä. Jos kirjasto ei pysty tarjoamaan äänikirjoja CD-levyinä, lukemisesteinen henkilö voi saada levyjä suoraan Celiasta.

Tutustu tarkemmin Celian palveluihin osoitteessa
www.celia.fi

 

Tervetuloa kirjastoon!

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1821

Kuva Freepik

 
Takaisin