Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

19.4.2016
Pikaopas perheiden palveluihin päivitetty
 

Kehitysvammaisten Tukiliiton Pikaopas perheiden palveluihin on päivitetty. Opas tarjoaa perustietoa kehitysvammaisen lapsen ja hänen perheensä palveluista. Pikaoppaasta löytyy myös linkkejä netissä toimiviin keskustelupastoihin ja vertaistukea tarjoaviin yhdistyksiin.

Lapsen kas­vaessa perheen tarpeet ja kysymykset muuttuvat. Palve­luiden lähtökohtana ovat aina lapsen ja perheen tarpeet. Jokaisella palvelulla on omat lainsäädäntöön pohjautuvat myöntämisperusteensa.

Oppaassa on tietoa alle 18-vuotiaiden kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän perheidensä tyypillisistä palvelutarpeista sekä ikäkausittain että aihealueittain jaoteltuna. Perustiedon lisäksi opas ohjaa etsimään lisätietoa.

Pikaopas palveluihin on päivitetty Kehitysvammaisten Tukiliitossa huhtikuussa 2016. Lakimuutosten aiheuttamat päivitykset koskevat muun muassa kotipalvelua ja muita uudistetun sosiaalihuoltolain tuomia muutoksia. Myös varhaiskasvatus- ja esiopetusasioihin sekä Kelan kuntoutukseen on tullut muutoksia.


Jos haluat tulostaa oppaan, se kannattaa ensin ladata omalle koneelle.

Oppaan voi avata tai ladata pdf-muodossa tästä linkistä:
Pikaopas palveluihin 1

Opas sijaitsee pysyvästi Tukiliiton lakineuvonnan sivuilla:
www.kvtl.fi/fi/lakineuvonta/pikaopas-perheiden-palveluihin/

Tukiliiton sosiaaliturvaoppaasta sekä järjestöjen yhteisestä sotuoppaasta löytyy laajemmin tietoja samoista asioista. Molemmat löytyvät lakineuvonnan sivuilta:
www.kvtl.fi/fi/lakineuvonta/sosiaaliturvaopas/ 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1767

   

 
Takaisin