Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

20.7.2011
Kaarisillan taidetta esillä Venetsiassa Biennalen aikaan
 

Kaarisilta ry on saanut ainutlaatuisen tilaisuuden esitellä taiteilijoitaan Venetsiassa.

Kaarisilta kutsuttiin pitämään näyttelyitä Palazzo Zenobioon. Palazzo Zenobio on upea barokkipalatsi keskellä Venetsiaa, ja merkittävä taidenäyttelyiden järjestäjä, joka on mukana myös Venetsian biennaalissa.

Nyt Venetsiassa on esillä Kaarisillassa työskentelevän hollolalaisen kuvataiteilija Paul Gustafssonin näyttely Xilografie dalla Natura – Puupiirroksia luonnosta. Näyttely on esillä  2.9.2011 asti.

Jo nyt Paul Gustafssonin työt ovat saaneet paljon huomiota: Venetsian biennaalin avajaiset toivat näyttelylle erityisen paljon yleisöä. Näyttelystä on tullut erityisen paljon hyvää palautetta, mm. Suomen Italian suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikula tutustui näyttelyyn ja oli vaikuttunut Paul Gustafssonin teoksista.

Paul Gustafsson kuvaa töissään luontoa, erityisesti eläimiä. Hän tekee pääasiassa suurikokoisia grafiikan vedoksia, käyttäen puupiirrostekniikkaa. Paul Gustafsson (s.1979) on valmistunut kuvataiteilijaksi Kaarisillasta 2006. Siitä lähtien hän on jatkanut taiteen tekemistään Kaarisillan ateljeessa.

Paul Gustafsson on valittu Suomessa Vuoden kehitysvammaiseksi taiteilijaksi 2007. Hän on ollut mukana lukuisissa näyttelyissä kotimaassa sekä ulkomailla Euroopan Parlamentissa Brysselissä sekä Gaia Museossa Tanskassa.

Syyskuun alussa Kaarisilta avaa toisen näyttelyn Palazzo Zenobiossa, jossa esillä ovat Paul Gustafssonin, Stefan Ahlströmin, Saija Seppälän sekä Raija Raition teoksia. Samaan aikaan esillä on kuvanveistäjä Venanzo Crocettin teoksia. Tämä näyttely avautuu 8.9.2011 ja on esillä marraskuun loppuun asti.

Paul Gustafsson / Kaarisilta ry
Xilografie dalla Natura
2.6. - 2.9.2011 Palazzo Zenobio
Dorsoduro 2596, Venetsia, Italia                                                                                                                     

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Palazzo Zenobio, tel. 0415228770, email: info@collegioarmeno.it
tai kuraattori Marco Agostinelli, marcosago@hotmail.it

Kaarisillan toiminnanjohtaja Maila Koskinen, p. 0400 843 298


Paul Gustafsson, Seahorse, graphics, 90x60cm, 2010

Paul Gustafsson,
Seahorse, graphics,
90 x 60cm, 2010


 
Takaisin