Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

30.3.2016
Yle: Vammaisten turvapaikanhakijoiden asema heikko vastaanottokeskuksissa
 

Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilmasta kerrotaan, että vammaisia tai pitkäaikaissairaita turvapaikanhakijoita ja pakolaisia arvioidaan olevan Suomessa jopa 45 -tuhatta. Tarkkaa lukumäärää ei tiedä kukaan, mutta joka tapauksessa määrän arvioidaan olevan kymmenissä tuhansissa. 

Vammaiset turvapaikanhakijat ovat lähtömaassaan ja pakomatkalla muita haavoittuvammassa asemassa ja vaarassa joutua kaltoinkohtelun tai hyväksikäytön uhriksi. Myös ympäri Suomea nopeasti perustetut vastaanottokeskukset ovat huonosti varautuneita ottamaan vastaan ihmisiä, jotka tarvitsevat esimerkiksi esteettömiä tiloja tai hoitoa vammoihinsa tai sairauksiinsa.

– Vammaiset ja pitkäaikaissairaat turvapaikanhakijat eivät nykyisellään saa tarvitsemiaan palveluita. Eli välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut eivät välttämättä aina toteudu eikä vastaanottokeskuksissa ole tarvittavaa asiantuntemusta, sanoo Tukikeskus Hilman koordinaattori Johanna Warius.

Vammaisten turvapaikanhakijoiden tilanteen parantamiseksi toivotaan, että heidät keskitettäisiin sinne, missä on myös paras asiantuntemus ja palvelut. Migri eli maahanmuuttovirasto on jo päättänyt, että Suomessa olevat noin 20 kuuroa turvapaikanhakijaa keskitetään Helsinkiin.

Lähde: Yle uutiset viittomakielellä 29.3.2016

 

Myös huhtikuun Tukiviestissä kerrotaan vammaisten maahanmuuttajien todellisuudesta.

 

 

 

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1748

 

 
Takaisin