Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

29.3.2016
Huhtikuu on Keppulikuu, autismitietoisuuden kuukausi
 

Vuonna 2016 huhtikuuta - eli autismitietoisuuden kuukautta -  vietetään ensimmäistä kertaa nimellä Keppulikuu. Koko kuukauden ajan Autismisäätiö järjestää tapahtumia valtakunnallisesti autismitietoisuuden lisäämiseksi. Kuukauden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Keppuli-sana on Autismisäätiön taiteilijan, Hannan, oma sana. Hanna on työskennellyt ja tehnyt taidetta Autismisäätiöllä sen perustamisesta saakka, Hannan vanhemmat olivat perustamassa Autismisäätiötä. Keppuliksi Hanna kutsuu useimmiten muovi- tai lasiesinettä, jota naputtamalla tulee hauska ääni ja jonka kädessä pitämisestä tulee hyvä olo.

Keppulikuu-nimellä halutaan tuoda esiin sitä että meillä jokaisella, olimme sitten autismin kirjon henkilöitä tai emme, on oma Keppuli. Keppuli on jotain, mistä tulee hyvä fiilis, mikä tuo turvaa tai muuten vaan iloista mieltä.

Mikä on siis sinun Keppulisi ? Osallistu Facebookissa tai Twitterissä laittamalla kuva tai teksti omasta keppulistasi hashtagilla #keppuli #keppulikuu #munkeppuli

 

Stefan Lindfors suunnittelee Keppulin

Suomalainen huippumuotoilija ja taiteilija Stefan Lindfors suunnittelee Autismisäätiölle virallisen Keppulin pro bono. Hanna on ollut mukana tilaamassa Keppulia.  Virallinen Keppuli julkaistaan 2.4.2016 Finlandia-talolla järjestettävässä Keppuligaalassa.

Löydät tietoa Keppuligaalasta ja muista kuukauden tapahtumista Autismisäätiön sivuilta:

www.autismisaatio.fi/news/164/53/Huhtikuu-on-Keppulikuu/

 

 

 

 

Tämän ajankohtaisuutisen pysyvä osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1746

 

 
Takaisin